Életmód

Csupa természetesség

A XXI. századi technologizált és rohanó életünk ellenére, hogy újra rátaláljunk a természet nyújtotta értékekre. Higgyük el, hogy sokkal egyszerûbb, könnyebb és még olcsóbb is. Gyógyító szereinket is mi magunk készítsük. Kezdésképpen kipróbálhatjuk a következõket!

Vérpezsdítő csodaszer

A középkori hölgyek meglehetősen jól ismerték a különböző afrodiziákus, vagyis vágynövelő illatokat, úgyhogy szeretkezés előtt fahéjjal hintették teli a hitvesi ágyat. Ha mi is meg akarjuk lepni kedvesünket egy forrón fűszerezett éjszakával, rejtsünk el pár darab fahéj rudacskát a párnánk alá és legyünk irtózatosan érzékiek!

Gyorstalpaló

Ha eddig még nem sikerült, akkor mostantól kezdj el rászokni a talpmasszázsra! A reflexológia tudománya szerint talpunkon kb. 7000 idegvégződés található, melyek az egyes külső-és belső szerveinktől erednek. Az egyes pontok masszírozásával vagy nyomásával az adott szervre tudunk hatni, pl. fájdalomcsökkentés és stresszoldás céljából. Talpunk tehát tulajdonképpen a testünk mini térképe, nézzük röviden, hogy mit, hol találunk!

Fej = ujjbegyek

Szív és tüdő = a lábujjak és a talpív közötti párnázott rész

Gyomor = a talp középső része

Vese = sarok

Ölelj át egy fát!

A hosszú sötét tél után most már tényleg ideje lenne rendszeresen kirándulnunk valamelyik közeli erdőbe. A tavaszi langyos levegőt mélyen szívjuk a tüdőnkbe, hogy a városi szmog után egy kis oxigénhez is jussunk végre. Érezted már közelről a fatörzs friss illatát? Ha még nem, akkor simulj hozzá egy vastag fához pár percig, és újjá fogsz születni, mint maga a természet!

Kókuszillat

Ha kókuszos samponnal mosunk hajat, akkor napokig finom, édeskés illata lesz a hajunknak. A trópusi kókusz illata nyugtató, a stressz érzését is felszabadítja, így ennek köszönhetően később nagymértékben csökken a kockázata a szív – és érrendszeri megbetegedéseknek.

Hidegzuhany

A Kneipp vízgyógyászat szerint a hideg vízben való zuhanyozás felgyorsítja vérkeringésünket, aminek következtében javul az anyagcserénk, vagyis az emésztéstől kezdve a jókedvünkig minden testi és lelki folyamat. A rendszeres hidegzuhany pedig erősíti az immunrendszerünket.

Pitypang saláta

Ha néhány levél pitypang virágját tesszük szokásos salátánkba, a következő nagyon fontos vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz jutunk: béta-karotin, B1 – és B2-vitamin, kálium, vas, kalcium, magnézium, foszfor és protein. Tavaszi fáradtság leküzdésére kiváló!

Napterápia

Igyekezzünk, hogy már a legelső napsugarakat kihasználjuk a téli dermedtség és borongós kedvünk elűzésére. Elég naponta, ha tehetjük reggel 5-10 percig arcunkat a sugárzó nap felé fordítani, hogy mosolyogva indulhassunk munkába, iskolába, ki-ki a napi útjára.

Vidító lencseleves

Ha sokszor levertnek és erőtlennek érzed magad, lehet, hogy kevés folsav van a szervezetedben. A folsav a B-vitamin csoport egyik tagja, mely az idegrendszer zavartalan működéséhez nélkülözhetetlen. Folsavat tartalmaznak a hüvelyes és sötétzöld színű leveles zöldségek, az avokadó, a sárgarépa és a hántolatlan gabonamagvak.

(Receptjét a Süssünk-főzzünk rovatban találod.)

Pusztítsd az influenzát tabletta nélkül!

Készítsünk egy forró lábfürdőt és szórjunk bele egy evőkanálnyi mustármagot. 25 percig áztassuk a lábat, majd miután szárazra töröltük, bújjunk bele egy vastag zokniba, amibe szintén mustármagot tettünk. A mustár vérpezsdítő hatása elősegíti a verejtékezést, aminek köszönhetően gyorsabban távoznak szervezetünkből a bacilusok és egyéb bomlástermékek.

Az áfonya

Frissen, de még fagyasztva is nagyon egészséges, mert olyan antioxidánsokat tartalmaz nagy mennyiségben, amik a fertőzéseket és enyhébb betegségeket „pillanatok alatt” kiűzik szervezetünkből.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top