Életmód

Túlsúlyosnak lenni

Mit is jelent valójában az elhízottság? Akkor kövér valaki, ha súlya meghaladja a szükséges szintet. De mivel nincs két egyforma ember, ne is számítsunk bármiféle egységesített táblázatra vagy statisztikára, amely majd megmondja, hogy hány kilónak kell lennünk.

Gondoljunk csak bele, hogy két ember lehet ugyanolyan magas és azonos súlyú, mégis teljesen másképp néznek ki. Más a testük felépítése, más a csontjaik súlya, és még sok más tényező is befolyásolhatja külsőnket.

A legtöbben nem azért kezdenek el fogyókúrázni, mert túlsúlyosnak tartják magukat, hanem mert úgy gondolják, testük bizonyos részein a zsírszövet aránytalanul nagyra nőtt vagy megvastagodott. Ha pedig ez a szándékunk kellően komoly, akkor különleges táplálkozási tervre van szükségünk, amely nem gyengeséget, gyomorkorgást okoz, és egészségügyi veszélyeket rejt, hanem a kívánt testrészről tünteti el a zsírpárnát. Azaz nincs hasonlóság a súlyvesztést célzó diéta (vízhajtás, vagy izomszövetgyengülés) és a zsírszövetek eltüntetését célzó fogyókúra között.

Végezetül tehát ne feledjük, akinek teste középső részén jelennek meg zsírpárnák, nem biztos, hogy túlsúlyos, az általában csak ledolgozható zsírszövet. Ezt pedig nem fogyókúrázással kell eltüntetni, hanem zsírégetéssel, amelynek elsődleges és leggyakoribb formája: az intenzív mozgás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top