Életmód

Good bye háj!

Sokakban felmerül az igény, hogy mielõtt közszemlére tennék magukat egy konditeremben, valamelyest formába lendüljenek otthon, hiszen a zuhanyzókban oly sok a kritikus tekintet. Most adnék néhány tanácsot, hogyan rendezz be lakásodban edzõtermet.

Amennyiben 250 négyzetméter alapterületű háromszintes villában laksz, és gyémánt Amex hitelkártyád van, ne olvasd tovább ezt a cikket, bízz meg egy generál kivitelezőt. Ha ennél szerényebbek a lehetőségeid, akkor elárulom: pofonegyszerűen helyettesíthetők a kondigépek pár négyzetméteren.





Mellgép és tricepszcsiga: Baby-fekvőtámasz. Annyi a könnyítés a rendes fekvőtámaszhoz képest, hogy a térd a talajon van. Ha az ujjak enyhén befelé mutatnak és a könyök a testtől eláll, inkább a mell izmait fejleszti, ha az ujjak előre néznek, a könyök pedig a test mellett van, inkább a tricepsz dolgozik.

Hátgép: Hozzávalók egy személyre: két szék és egy seprűnyél. A két széket vállszélességnél kissé távolabb rakd egymástól, helyezd rá a seprűnyelet, feküdj a nyél alá hanyatt, autószerelő pozícióba, és húzódzkodj a nyélhez. Fogd a nyelet közvetlenül a szék szélénél, hogy elkerüld az agyrázkódással járó seprűnyéltörést.



Egykezes súlyzók: A diétás cola még akkor is formálja testedet, ha már elfogyott. Csak vizet kell töltened az üvegbe, s már jöhetnek az oldal- és előre emelések a szép váll érdekében, a látványos bicepsz és tricepsz gyakorlatok.

Lábtoló gép, combhajlító, feszítő gépek: A guggolások teljes tárháza hasznosítható. Széles terpeszben, amíg a comb vízszintessé válik, vagy kisebb terpeszben klasszikusan a sarkunkra ülve. Verhetetlen fenékformázó gyakorlatként ajánlom a kitöréseket, amikor váltott lábbal előrelépünk mély vívóállásba, majd vissza.

Aerobik: Zsírégetésre kevés jobb gyakorlat létezik, mint az ugrókötelezés. Némi gyakorlás és ritmusérzék, azután csak győzd számon tartani a leröppenő kilókat. Éjszaka panelben ellenjavallt.





Vádligép, lépcsőző gép, futógép: Egy lépcső szükséges hozzá, melyre úgy állsz fél lábon, hogy a lépcsőfok éléről sarkad lelógjon. Lassan emelkedj, amíg tudsz, majd engedd a sarkad a lépcső szintje alá. Nem árt kapaszkodni a korlátba, mert az ortopédsebészeten mindig hosszú sor áll.


Ezek után sajnos nincs több kifogás, hogy messze van a konditerem, vagy túl drága. Good bye háj!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top