Életmód

Iszapbirkózás

A nõi önvédelmi sportok közül számomra a legszimpatikusabb. Jóllehet annak az esélye, hogy valaha is jegyezzék az olimpiai sportok között elenyészõ, mégis roppant népszerûségnek örvend – fõleg a férfiak körében.




Izomfejlesztő hatást maximum a nézőkre gyakorol, azok közül is az erősebbik nemre, szemtájékon, így talán az egyetlen mozgásforma, amely a passzív szemlélődőn fejti ki áldásos hatását. Erre igazán érvényes az a reklámokban puffogtatott mondat, hogy TV nézés közben mozgat meg. Bár a sportág szabályai meglehetősen képlékenyek, annyit általában biztosra vehetünk, hogy a rangadókat nem grandiózus stadionokban rendezik üres lelátók mellett, hanem inkább whisky-gőzös lebujok félhomályában, a felajzott, zsúfolt tömeg elégedett morajlása és füttyögése mellett






A nem létező nemzetközi szövetség megkötései alapján a verseny lefolyása a következő: A telt idomú hölgyek akkor lépnek a színpadon felállított szorítóba, amikor a szurkolók már félszárazra itták a bárt, így nem kell attól tartani, hogy dacolva a félhomállyal egy-egy élesebb szemű úriember észreveszi, hogy esetleg pár éve elsiratták már tinédzserségüket, valamint hogy a küzdelem nélkülözi az olimpikonokat jellemző győzni akarást.

A versenyzők gömbölyded formáit roppant apró bikini takarja, melynek anyaga, bár látszatra alkalmas egy intercity-szerelvény több száz kilométeren át történő vontatására, hogy-hogynem szinte zavaró rendszerességgel elszakad.






Tekintve, hogy a padlót fél méter mélyen sár borítja, a diszkrét pedikűr nem kap jelentős szerepet, és az árnyalt sminket kiegészítő patinás frizurát is homogén sár borítja perceken belül. Gyakorlatilag nem derül ki, mi a szemben álló felek célja egymással, miközben sárral dobálják, püfölik egymást, tépik egymás ruházatát, ez azonban nem zavarja az egyre jobban kimelegedő nézősereget.






Akik arra törekedtek, hogy közelről láthassák az összecsapást, jól teszik, ha serényen kapkodják maguk elé az előzetesen odakészített nylon leplet, ha nem akarják, hogy hazatérve hosszasan kelljen magyarázkodni, vajon hogy került a sár öltönyükre az üzleti vacsorán, főleg mivel hetek óta nem esett.





A versenykiírás szerint a küzdelem addig tart, míg a nézők szignifikáns része elunja, és hátat fordítva a csatának a pulthoz somfordál sörért. Ekkor a szemfüles bíró részrehajlás nélkül kihirdeti találomra a győztest, miután a lányok végre lezuhanyozhatnak, és felvehetik gázsijukat. Bár ez a sport az izmok helyett leginkább a nadrágokat dudorítja, ne vessük meg fennhéjazó legyintéssel.


Lehet, hogy a bajnokok nevét sosem hozza le egyetlen újság sem, kőbe vésve is hiába keresnénk, vitathatatlan pozitívuma, hogy nem osztja a nézőket ellenséges szurkolótáborokra, így talán az egyetlen fórum, ahol valóra vált a szurkolj, ne háborúzz felszólítás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top