Életmód

Önvédelmi ABC abszolút kezdõk számára

A. Az erõszakos cselekmények ismételt elkövetésével alaposan gyanúsítható, ismeretlen hollétû, erõs testfelépítésû, körözés alatt álló egyén — azaz legrosszabb rémálmod megtestesítõje. Miatta olvasod ezt a cikket...

B. Bizalomvesztés — azaz ráébredésed arra, hogy a lovagiasság kiveszőben van, és a sötét utcákon magadra kell számítanod. 





C. Célcsoport — rossz hírem van: ez vagy Te. Gyenge, viszonylag jómódú, menekülésre alkalmatlan ruhában, rosszkor, rossz helyen.

D . Duma — Letaglózó erejű női fegyver. Ne csak a telefontársaságoknak legyen hasznuk szájmenésedből, beszélj lyukat a támadó hasába.

E. Elektrosokkoló — pechedre a törvény ellenzi a tartását, egyébként is bőrfelülettel kell érintkeznie, ami pl. egy állig felöltözött símaszkos egyénnél elenyésző méretű.

F. Fegyver — Minden lehet fegyver, ha jól használod. Legyen éle, súlya, hangja, szaga, színe. Lényeg, hogy fájjon, figyelmet keltsen, vagy zavarjon.

G. Gumibot — a rendőr oldalán lóg. Próbáld felhívni divatos mobilodról, ha nem WAP-olsz éppen.

H. Helyezkedés — Kerüld a grízes szituációkat, pl. ne ülj le a buszon, hogy amikor felszállnak a szurkolók, zsebesek, büdösemberek, stb., ne legyen feltűnő, amikor odébb sodródsz.

I. Iszkiri — Sportos a csukád, kevés a cuccod? Mutasd meg, hogy nem voltak hiába a futással töltött órák. 





J.
Judo, aikido, stb — ha nem is értesz hozzájuk, annyit biztos láttál a filmeken, hogy többet ésszel, mint erővel.

K. Könnygáz —illegális, ezen kívül van vele két probléma: mire előveszed, a támadó visszabújt a nadrágjába, valamint leginkább felbőszíti, nem eltántorítja a támadástól. Ha már fújni akarsz, inkább lakkot a nyomorult képébe. Csíp és ragad, akármit ígértek is a reklámok.

L. Lágy részek, érzékeny pontok — Ezeket támadd végső esetben. Közhiedelemmel ellentétben az ágyékon rúgás inkább csak dühít, ellenben borzasztóan fáj a sípcsonton rúgás, szemkinyomás, jól irányzott ujjkitörés.

M. Miért ülsz előre a taxiban, és egyáltalán miért stoppolsz?

N. NBS — Ne Bízz Senkiben! Azt hiszed az öreg bácsi nem nyúl a szoknyád alá, akinél csecsemő van nem lehet zsebtolvaj, a közvélemény kutató külsejű pasas nem rabolja ki a lakásod? Nézd néha a híradót! 





O. Ordítás — Kis szerencsével valaki odafigyel.

P.  Pofon, karmolás, tökön rúgás, egyéb női amatőr próbálkozások — Csak legvégső esetben! Néha hasznos, ha sikerül röhögő görcsöt kicsikarni a kopaszerősből.

Q.Q betűvel nincs önvédelmi kategória, ami az eszembe jutna.

R. Retikül — A világ legfélelmetesebb fegyvere, nemcsak azért, mert minden megtalálható benne, mint Rambo késében, de mert megsuhintva a benne rejlő kulcsok miatt képes leteríteni egy bikát, mint a legnagyobb karate mesterek.

S. SMS — A lehető leggyengébb ötleted a segélykérésre.

T.  Te is tehetsz róla kissé — 3 négyzetcentiméteres a topod és a szoknyád összesen? Csodálkozol, hogy mindenki téged néz a buszon?





U.
Utolsó méterek — a statisztikák szerint a legtöbb támadás a lakás közvetlen közelében éri a nőket. Majd otthon ráérsz kifújni magad.

V. Végre otthon — ha túlélted, ideje elhatározni, hogy holnaptól belekezdesz elsajátítani valamilyen önvédelmi sportot.

W. WC — zárható menekülési hely, ahol megvárhatod, míg barátod odaér, és álcsúcson tolcsokolja a latort.

X. X — ha ebből a betűből ötöt a megfelelő helyre biggyesztesz, életed végéig testőrökkel járhatsz.

Y. Y kanyar — tanultad rutinon. Lógj meg az autó elől, amelyik órák óta követ.

Z. Zárd össze a fogad és próbáld meg élvezni — remélem, ezt a tanácsot sosem kell megfogadnod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top