Életmód

Katonásan

Budapest fürdõi nagyon népszerûek, továbbá rendszerint valamely gyönyörû történelmi épületben üzemelnek. Egy fürdõnk azonban mindkét szempontból kivétel.




Az egész évben nyitva tartó létesítmény Budapesten a IX. kerületben található, közelebbről a Dandár u. 5-7 szám alatt, innen a név is. Az épület bár nem török kori, azért nem is fiatal, Ausztráliában múzeum lenne.

A fürdőt 1930-ban adták át, majd 1936-ban átalakították. 1978-ban a teljes felújítást követően, gyógyfürdőként helyezték ismét üzembe, orvosi szolgáltatásokat biztosítva az arra rászorulóknak.

Három gyógymedencében lehet nyugodtan pihenni, ázni, melyek hőfoka 20 °C, 38 °C, 36 °C, tehát az úszásra is van lehetőség, meg az önkínzók is örülhetnek a 38 °C-os forró lének, amiben nem hogy úszni, de mozogni is alig lehet. A gyógyfürdő vize nátriumot is tartalmazó kálcium-magnézium-hidrogénkarbonátos és szulfátos-kloridos hévíz, amelynek fluoridion tartalma is jelentős.

A gyógyvizet a következőkre javallják

• izületek degeneratív betegségei
• idült és félheveny izületi gyulladások
• idegzsábák gyógyítása



Nyitva tartás: egész évben (vasárnap zárva)

hétfő-péntek: 6.00-19.00 óra
szombat: 6.00-12.00 óra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top