Életmód

Csupa természetesség

Különféle problémáinkra méregdrága mesterséges orvosságokat használunk, noha gyógyító szereinket mi magunk is elkészíthetjük természetes anyagokból. Higgyük el, hogy sokkal egyszerûbb, könnyebb és még olcsóbb is, mint hinnénk.





Kókuszillat

Ha kókuszos samponnal mosunk hajat, akkor napokig finom, édeskés illata lesz a hajunknak. A trópusi kókusz illata nyugtató, a stressz érzését is felszabadítja, így ennek köszönhetően később nagymértékben csökken a kockázata a szív – és érrendszeri megbetegedéseknek.






Hidegzuhany


A Kneipp vízgyógyászat szerint a hideg vízben való zuhanyozás felgyorsítja vérkeringésünket, aminek következtében javul az anyagcserénk, vagyis az emésztéstől kezdve a jókedvünkig minden testi és lelki folyamat. A rendszeres hidegzuhany pedig erősíti az immunrendszerünket. 








Pitypang saláta

Ha néhány pitypang levelét tesszük szokásos salátánkba, a következő nagyon fontos vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz jutunk: béta-karotin, B1 – és B2-vitamin, kálium, vas, kalcium, magnézium, foszfor és protein. Tavaszi fáradtság leküzdésére kiváló!







Napterápia


Igyekezzünk, hogy már a legelső napsugarakat kihasználjuk a téli dermedtség és borongós kedvünk elűzésére. Elég naponta, ha tehetjük reggel 5-10 percig arcunkat a sugárzó nap felé fordítani, hogy mosolyogva indulhassunk munkába, iskolába, ki-ki a napi útjára.







Vidító lencseleves
 

Ha sokszor levertnek és erőtlennek érzed magad, lehet, hogy kevés folsav van a szervezetedben. A folsav a B-vitamin csoport egyik tagja, mely az idegrendszer zavartalan működéséhez nélkülözhetetlen. Folsavat tartalmaznak a hüvelyes és sötétzöld színű leveles zöldségek, az avokadó, a sárgarépa és a hántolatlan gabonamagvak.
Lencseleves








Pusztítsd az influenzát tabletta nélkül!


Készítsünk egy forró lábfürdőt és szórjunk bele egy evőkanálnyi mustármagot. 25 percig áztassuk a lábat, majd miután szárazra töröltük, bújjunk bele egy vastag zokniba, amibe szintén mustármagot tettünk. A mustár vérpezsdítő hatása elősegíti a verejtékezést, aminek köszönhetően gyorsabban távoznak szervezetünkből a bacilusok és egyéb bomlástermékek.








Az áfonya


Frissen, de még fagyasztva is nagyon egészséges, mert olyan antioxidánsokat tartalmaz nagy mennyiségben, amik a fertőzéseket és enyhébb betegségeket „pillanatok alatt” kiűzik szervezetünkből.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top