nlc.hu
Életmód
Emésztési rendellenességek

Emésztési rendellenességek

A táplálékunk nemcsak testünk fenntartására és építésére szolgál, hanem ha módszeresen adagoljuk, ismerve az összetételét, hatóanyagait, gyógyszer is a szervezetünknek.




S ugyanezt fordítva is állíthatjuk: Minden betegség forrása a rossz étkezési szokás és a rossz emésztés. Eltekintve az örökletes és a genetikai betegségektől, nyugodtan állíthatjuk, hogy minden betegség forrása a rossz emésztésre, illetve az elfogyasztott ételre vezethető vissza.

A problémáról akkor veszünk tudomást, amikor megjelennek az emésztési gondok, vagyis akkor, amikor azok betegséggé fajulnak. Hiszen az emésztési zavarok első jelei nagyon korán kezdődnek. Ha ezeket a jeleket tudnánk mire vélni, sok bajt, szenvedést takaríthatnánk meg magunknak.





Hol és mikor kezdődik?
Amint valami nincs rendben, az első pillanattól kezdve jelzi a gyomor. Igyekszik megszabadulni a nemkívánatos anyagtól. Ha azonban nem figyelünk oda eléggé, nem nyomozzuk ki az okot, csupán az okozatot igyekszünk elhárítani, a baj újra bekövetkezik. A gyomor tiltakozik az étel iránt, de mind kevésbé nyilvánvalóan. Nem nyugszik bele a hibás táplálásba, de sokáig nem kockáztatható a test épsége, a gyomornak emészteni kell, hogy ellássa a testet, így a lentről jövő jelzések mindinkább eltompulnak, majd megszűnnek.

Itt kezdődik minden.

Az állapot állandósul. Az évek során a javulás nem következik be, inkább tovább hanyatlik a gyomorműködése.





Lassan fokozatosan kialakulnak a koncentrikus körök, amelyek először a gyomron kívülre majd tovább terjednek. Orvoshoz fordulunk, gyógyszert kapunk az okozat kendőzésére vagy megszüntetésére. De ez csak ideiglenes megoldás. Keveset törődünk azzal, mi is okozhatta a gyomorhanyatló működését. Pedig ha az okot kipuhatoljuk, és elhárítjuk, az okozatok maguktól is eltűnnek, nemcsak huzamosabb időre, de meg is szűnhetnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top