
![]() |
• 8 db tojás
• 1 csomó retek
• 1 csomó metélőhagyma (snidling)
• 1 csomó petrezselyemzöld
• 1 dl tejföl
• 1 dl joghurt
• 50 g citrom
• 5 g tárkonylevél
• só, őrölt bors, mustár
Elkészítése
A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, jól lehűtjük. A retket megtisztítjuk, karikára vágjuk, majd csíkokra szeleteljük. A metélőhagymát, a tárkonyt és a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. Tálban elkeverjük a tejfölt a joghurttal, sózzuk, borsozzuk, és kevés citromlével, mustárral ízesítjük, majd hozzákeverjük a finomra vágott zöldfűszereket a retekkel együtt. A kemény tojások felét durvára daraboljuk, a maradékot cikkekre vágjuk. Az aprított tojást az öntethez keverjük, üvegtálba rakjuk, és a cikkekre vágott tojással díszítjük. Jól lehűtve tálaljuk.