Hozzávalók
• 500 g túró
• 200 g camembert sajt
• 2 db tojás
• 150 g búzadara
• só, őrölt bors
• 1000 g spenót
• 100 g vöröshagyma
• 30 g margarin
• 1 csomó petrezselyemzöld
• só, őrölt bors, fűszerpaprika, őrölt szerecsendió
Elkészítése
A túrót és a sajtot áttörjük, hozzáadjuk a tojássárgájákat, búzadarát, sózzuk, borsozzuk, kevés fűszerpaprikát teszünk bele, majd lazán hozzákeverjük a tojások felvert habját, és a hűtőszekrénybe tesszük kb. 20 percre. Amíg a túrót pihentetjük, elkészítjük a spenótot. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A spenót vastag szárát eltávolítjuk, alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. Az olvasztott margarinon a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a spenótleveleket, fűszerezzük borssal, szerecsendióval, sózzuk, és puhára pároljuk. A túróból gombócokat formálunk, és enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük. A főzőléből kivéve lecsepegtetjük. Tálaláskor a tányér aljára tesszük a párolt spenótot, ráhelyezzük a gombócokat, tetejét megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel.