nlc.hu
Életmód
Kása

Kása

Bármelyik gabonapehelybõl egyszerûen készíthetünk kását.

Azonban néhány dolgot figyelembe kell vennünk.
A zab és a köles hideg időre való. Az árpát inkább nyáron fogyasszuk. A gabonát fogyaszthatjuk zöldségekkel, de a gyümölcsöknek inkább az aszalt változatát használjuk.





Gazdagíthatjuk a kásánkat olajos magvakkal vagy hidegen sajtolt olajjal, fűszerekkel (fahéj, őrölt vanília, pirospaprika, kömény, zöldfűszerek, stb.), mézzel vagy egy kevés tamari szójaszósszal.

A főzésükről: ha egész gabonaszemet használunk, áztassuk be előző nap, a pelyhet és az egész szemeket is kis lángon, lassan duzzasztva főzzük. Az így elkészített ételt ügyesen variálva mindennap fogyaszthatjuk, nem fogjuk megunni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top