nlc.hu
Életmód

Kása

Bármelyik gabonapehelybõl egyszerûen készíthetünk kását.

Azonban néhány dolgot figyelembe kell vennünk.
A zab és a köles hideg időre való. Az árpát inkább nyáron fogyasszuk. A gabonát fogyaszthatjuk zöldségekkel, de a gyümölcsöknek inkább az aszalt változatát használjuk.





Gazdagíthatjuk a kásánkat olajos magvakkal vagy hidegen sajtolt olajjal, fűszerekkel (fahéj, őrölt vanília, pirospaprika, kömény, zöldfűszerek, stb.), mézzel vagy egy kevés tamari szójaszósszal.

A főzésükről: ha egész gabonaszemet használunk, áztassuk be előző nap, a pelyhet és az egész szemeket is kis lángon, lassan duzzasztva főzzük. Az így elkészített ételt ügyesen variálva mindennap fogyaszthatjuk, nem fogjuk megunni.

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top