nlc.hu
Életmód
Mérleg, Skorpió, Nyilas

Mérleg, Skorpió, Nyilas

Mérleg: szõlõ és hulla-hopp, Skorpió: csak nyugi és taj-csi, Nyilas: változatosság és zöldségek.





Mérleg (09. 24. – 10. 23.)

Helyzetkép egészségedről: Március a megfázás ideje, és könnyelműséged következménye lehet, hogy szervezeted alulmarad egy vírussal folytatott küzdelemben. Koncentrálj a súlyodra, ugyanis hirtelen megnőtt édesség-éhségedben képes leszel egy szupermarket csoki- és kekszpolcát “lelegelni”. A balesetveszélyesebbek a tél végi napok, amikor megcsúszhatsz a fényesre sikált fürdőszobában, és eltörheted a lábad.

Erővel töltekezés: Fontos, hogy a hidegben is tegyél naponta rövid sétát a friss levegőn, ami oxigénnel látja el a tested, és felüdíti a lelked. Gazdagítsd tél végi étrended szójával akár tej, liszt, vagy pörkölt formában. Ázsia húsa tartalmazza mindazt, amire most szüksége van szervezetednek. Ráadásul erős vízhajtó, elűzi a fáradtságot, és gátolja a gyulladások kialakulását.

Karcsúsító diéta: Egyél egy nap csak szőlőt, bármilyen mennyiségben. A jóllakottság érzésével ajándékoz meg, és leépíti a zsírpárnákat.

Ajánlott testmozgás: A hulla-hopp karikával végzett edzés eredménye a darázsderék. Ahogy beköszönt a jó idő, előveheted a tollaslabda készletet, és ütögetheted, szaladgálhatsz a kis „szárnyas” után.

Gyógyító ásványa: Magnezit. Víztelenítő, méregtelenítő hatással bír, jó hatással van a vesékre, a hólyagra, megakadályozza a túlzott verejtékezést. Pszichikai hatása, hogy fokozza tulajdonosa biztonságérzetét.






Skorpió (10. 24. – 11. 22.)


Helyzetkép egészségedről: Szervezeted védekezőrendszere nem olyan erős, mint amilyennek képzeled. Nyugtalankodhat a gyomrod, amit a rendszertelen étkezés és a stressz válthat ki. Csökkentsd a kávé, az erős fekete tea és a nikotinfogyasztást, ügyelj arra, hogy ne egyél se túl hidegen, se túl forrón semmit. A nassolással is bánj csínján, mert vércukorszinted az egekbe szökhet.

Erővel töltekezés: Egyél minden nap egy kis fekete gyökeret, és kortyolj el egy csésze kasvirágból készült teát, amivel visszaállíthatod immunrendszered zavartalan működését. Iktass be lazító napokat, mert rablógazdálkodást folytat a szervezeteddel, amit a lelki gondok is megterhelhetnek.

Karcsúsító diéta: Naponta 1000 kalória. Ugyanúgy ehetsz mindent, ahogy eddig, csak mindenből a fele mennyiséget.

Ajánlott testmozgás: Hajszolt hétköznapjaidban olyan mozgásformák ajánlottak, amelyek tökéletesen kikapcsolnak. Ilyen a taj-csi vagy a csi-kung. A lassú, koncentrált mozdulatok megteremtik a nagy hármas: a test, a lélek és a szellem harmóniáját.

Gyógyító ásványa: Citrin. Normalizálja a testben az inzulintermelést, jó hatással van az anyagcserére, miközben erősíti az immun-, valamint a bélrendszer működését.






Nyilas (11. 23. – 12. 21.)


Helyzetkép egészségedről: Nincs okod aggodalomra, jól bírod az iramot és a tavaszi fáradtság sem gyűr le, csak az év eleji idegesség miatt emelkedik meg olykor a vérnyomásod, és kerít hatalmába a farkaséhség. A tavasz beköszöntével menstruációs zavarok, erős, görcsös fájdalmak, nyirokduzzanatok jelentkezhetnek, amelyek tovább fokozhatják ingerlékenységedet.

Erővel töltekezés: C-vitamin pótlására van szüksége szervezetednek. Minden reggel és délben vegyél be 200 milligrammot. De ha egyszerre sokat veszel be, a szervezet gyorsan kiüríti, s a nap további részében nélkülöznie kell. Minden nap egyél a következő zöldségek valamelyikéből: hagyma, répa, spenót, brokkoli, karalábé, spárga, káposzta.

Karcsúsító diéta: Naponta 1200 kalória engedélyezett, amit gyümölcs formájában juttass a szervezetbe. Lehet kalóriadús banán, vagy tápanyagokban és növényi zsiradékban gazdag avokádó.

Ajánlott testmozgás: Hetente háromszor, váltogatott mozgás ajánlott: mélyizom torna, súlyzós edzés és úszás. Az a lényeg, hogy mindig másfajta mozgást végezz, és közben hagyj 24 órányi időt az izmok regenerálódására.

Gyógyító ásványa: Holdkő. Jó hatást gyakorol az egész mirigyrendszerre, és a vastagbél működésére, amely erőteljesebb terhelésnek van kitéve az idén. Tedd a zsebedbe, vagy meditálj, aminek középpontjában ez az ásvány legyen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top