
Ne feledjük, a tálalás sokszor fontosabb mint maga a tartalom, akár vendégeinknek akarunk kedveskedni egy finom jegesteával, akár magunkat kényeztetjük egy nehéz, forró nap után. Ne feledjük: teát inni élvezet és kényeztetés amelyből sosem elég, különösen a nyári melegben.
Mivel tudjuk „feldobni” jegesteánkat?
![]() |
• Mélyhűtőben fagyasszunk le egész eperszemeket, amelyeket hozzáadhatunk a kész italhoz
• Fagyasszunk el ehető virágokat (ibolya, borágó, illatos geránium), és adjuk a teához (nem minden virág ehető, ellenőrizzük le őket szakemberrel)
• Adjunk a teához mentalevelet, citromfűlevélkét illetve reszelt citromhéjat
• Citrom-, illetve narancskarikákat is adhatunk jegesteánkhoz.
Napi jegesteánkat mindig reggel készítsük el, és tartsuk egész nap hűtőben, hogy mindig kéznél legyen, ha a család valamelyik tagja megszomjazik.