Életmód

Angolna sörben fõzve

Hozzávalók:

• 1,5 kg hal
• 5 dl világos sör
• 10 dkg vöröshagyma
• 25 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér)
• 2 g feketebors
• 1 citrom leve
• 5 dkg vaj


Elkészítése:

A hal bőrét lefejtjük, sóval jól bedörzsöljük, megmossuk, majd hosszában szeletekre vagdaljuk. Egy edénybe 5 dl világos sört s egy citrom levét öntünk, sót, szemes borsot, vágott vöröshagymát, sárgarépát, petrezselyem- és zeller-gyökeret teszünk bele, és felfőzzük. Egy órai lassú forrás után szűrőn átnyomjuk. Beletesszük a halat, a vajat, újra felfőzzük, és melegen tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top