nlc.hu
Életmód
Mesék a Cerbonával

Mesék a Cerbonával

A Cerbona Rt. támogatásával a székesfehérvári Szent István Mûvelõdési Ház „CERBONA GYERMEKBÉRLET” elnevezéssel hirdette meg a 2003/2004-es évadra gyermekek számára szóló bérletes elõadásait.





Az igényes előadások iránti erőteljes érdeklődést mutatja, hogy a műsortervben feltüntetett bérletek hamar elfogytak. Már az első előadáson kitették a rendezők a „Telt ház” táblát.

Ki kopog? – Csodás hétköznapok címmel Döbrentey Ildikó (meseíró) és Levente Péter (az Égből pottyant mesékből) készített és adott elő mesedarabot.
Az igénytelen globális tömegkultúra, egy sémára készülő (fantáziátlan, csihi-puhi rajzfilmek/képregények) tucatdarabjaival ellentétben a fantáziadús történetek és a magával ragadó, szuggessztív előadásmód kivívta a gyermeknézők tetszését, lelkesedését, és aktivitását.

Értelmezték a darabot, együtt gondolkodtak az előadókkal. A jól felépített, kimunkált dramaturgia, a színes, élvezetes, játékos darab, a remekül artikulált szövegek megbízhatóan motiváló hatást fejtettek ki a nézőkre.


A finnugor eredetű MESE szavunk eredeti jelentéstartalma „BESZÉLGETÉS, PÉLDÁZAT”, ami szoros gondolati kontaktust feltételez a szöveg, illetve az előadás és az olvasó, közönség között. A csodás, hihetetlen elemekkel átszőtt prózai, vagy költött elbeszélésekben bármi megtörténhet, mégis valóságosnak tűnik. A jó meseelőadás a pozitív tudásformálás és egyben a motiválás eszköze is, mely szórakoztató formában szerezhet életreszóló élményt a befogadásra képes gyermekseregnek.






A „CERBONA GYERMEKBÉRLET” sorozatban többek között a gyermekek találkozhatnak még Paffal, a bűvös sárkánnyal és barátaival, valamint válogatást hallgathatnak meg a legszebb gyermekdalokból is.

A „CERBONA GYERMEKBÉRLET” előadásainak látogatói a székesfehérvári Szent István Művelődési Ház előterében elhelyezendő vitrinben majd megítekinthetik a CERBENGÓC reggeli mesék – mesés reggelik hőseit Bíborkát, Placcsot, Icurit, Cerbit, Szerénát, és Kóciánt a Cerbona reggeli pelyhek tasakjain. 
 





 


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top