Hozzávalók:
4 szelet pulykamellfilé
4 kisebb fej édesköménygumó
3 szem nagyobb burgonya
1 tojás
0,5 l sör
1 dl tejszín
5 dkg liszt
1 evőkanál habtejszín
só, bors
1 evőkanál citromlé
Elkészítése:
Az édesköménygumókat tisztítsuk meg, a torzsákat vágjuk négyfelé, a zöldjét vágjuk apróra és tegyük félre. A burgonyákat hámozzuk meg és reszeljük le. A pulykát sózzuk, borsozzuk meg, és forgassuk lisztbe, felvert tojásba, reszelt burgonyába. Jól nyomkodjuk meg a bundájukat, majd körülbelül tíz percig süssük az olajban. Az édesköményt hét percig főzzük sós vízben, majd tegyük félre a levét, és hagyjuk kihűlni, majd csöpögtessük le. 2 dl köménylét a sörrel és a tejszínnel együtt forraljunk fel. Keverjünk simára 1 evőkanál lisztet három evőkanál köménylében, majd hagyjuk besűrűsödni, utána keverjük hozzá a tejszínhabot és fűszerezzük meg. A kömény zöldjét adjuk a szószhoz, és hagyjuk, hogy a gumók megszívják magukat. Körítésnek adjunk hozzá rizst.