Életmód

Nem csak az anorexiásoké a világ

Hosszú nadrágszíj, rövid élet, tartja egy bölcs kínai mondás. A civilizált társadalmakról egyaránt elmondható, hogy évrõl-évre növekszik az átlagsúly.

A súlygyarapodás most már nem csak a felnőttekre jellemző, hanem egyre több kövér gyermeket is regisztrálnak. Az egészségesnek már nem mondható elhízás hátterében minden esetben a mozgásszegény életmód, illetve táplálkozási szokásaink megváltozása áll. Táplálkozásunk enyhén szólva is egyoldalúnak mondható. Ez abból adódik, hogy a friss zöldségek, gyümölcsök aránya a táplálkozásunkban az 5 százalékot sem éri el, pedig legalább 70%-nak kellene lennie.






Miért fontos a friss zöldség, gyümölcs? Azért, mert ezek tartalmazzák a szervezetünk számára rendkívül fontos aktív enzimeket, élő vitaminokat, ásványi anyagokat, és minden olyan fontos tápanyagot, amely nélkül szinte lehetetlen élnünk. Az élő táplálékok helyett „holt” táplálékokat fogyasztunk. Ez alatt azt kell érteni, hogy étrendünkben túl nagy a feldolgozott, tartósítószerekkel dúsított, finomított élelmiszerek aránya, amelyek a szemnek ugyan tetszetősek, de az életenergiánkat fokozó tápanyagokat szinte egyáltalán nem tartalmazzák.


Mi lenne a megoldás?

Ahhoz, hogy az emberek táplálkozási kultúráját megváltoztassuk, hosszú évtizedekre van szükség. Olyan táplálék-kiegészítőket kell fogyasztanunk, melyekben a fent említett aktív enzimek még élő állapotban megtalálhatók.






Mire jók az enzimek?


Az enzimek feladata, hogy az elfogyasztott táplálékokat lebontsák, és a szervezet számára hozzáférhetővé tegyék. Több ezer enzimet ismer ma az orvostudomány, de a táplálkozás szempontjából két fontosat emelnénk ki, a bromelin és a papain enzimeket. Ezek a Fogyász készítményekben is megtalálhatóak, amelyeknek a neve egy érdekes szóösszetételből adódik, ami úgy szól: Fogyassz minden nap ananászt és papayát. Ezt ugyan itt, Magyarországon nem lehet betartani, de ezekből a fontos aktív enzimeket tartalmazó gyümölcsökből készítettek egy fantasztikus ananász-papaya tablettát. Ennek a két legfőbb hatóanyaga a bromelin és a papain enzim. Mindkettő nagyon hasznos, a bromelin ugyanis bontja a szervezetünkben lévő fehérjéket, hozzásegít a felhalmozódott zsírok elégetéséhez, a papain enzim pedig a szervezetünkben lerakódó, összes haszontalan, „nyákos” formában meglévő mérget tisztítja ki.
A készítmény megfelelő mennyiségben tartalmaz szerves krómot, amely a zsírbontás és az anyagcsere nélkülözhetetlen segédanyaga. Máris elérkeztünk a súlygyarapodás két alappilléréhez. Egyrészt, hogy a könnyen fogyasztható szénhidrátok szervezetünkben zsírpárnákká alakulnak át, amelyet le kell onnan bontani, és ki kell üríteni, másrészt hogy



a szervezet nem csak a zsírokat rakja le, hanem a zsírszövetekben tárolja azt a rengeteg mérget, amelyet nap, mint nap gyűjtünk magunkba. Mind a kettőtől meg kell szabadulni, mert ha csak a zsíroktól szabadulunk meg, de a mérgeket bent hagyjuk a szervezetben, nagyon komoly egészségkárosodás következhet be. Éppen ezért ez a papain-bromelin aktív enzim páros verhetetlen megoldásnak tűnik.


Méregtelenítve fogyni?

Igen! Bebizonyosodott, hogy a gyors fogyókúrák nagyon károsak az egészségre. Sőt, a fogyókúra befejezése után még több súlyt szedünk vissza magunkra, mint azt megelőzően elvesztettünk. A fogyásnak együtt kell járnia szervezetünk méregtelenítésével is. Ebben az aktív enzimek oroszlánrészt vállalnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top