Életmód

Tanácsok a futáshoz

Ha most kezdesz ismerkedni a futás szépségével, a legfontosabb, hogy minél korábban feltérképezd a saját teljesítõképességedet, és ahhoz igazítsd edzésterved.





Egyedül vagy többen?


Vannak magányos futók, akik a futás közben rendezik legjobban a mindennapi problémáikat, gondolataikat, vagy éppen eszükbe jutnak a legkreatívabb ötleteket. És vannak, akik képtelenek egyedül futni. Ha Te az utóbbiak közé tartozol, akkor itt az ideje, hogy megfelelő edzőpartnerre lelj. Több nagyvárosban is működnek amatőr futóklubok, és a versenyek javarészét szervező Budapest Sportiroda klubjához, a Spuri SC-hez, vagy a Nike Bowerman Futószerviz edzéseihez is csatlakozhatsz, ahol felkészült edzők foglalkoznak és látják el tanácsokkal a kilométereket kezdő vagy akár haladó szinten faló futókat.






A felszerelésről

A második fontos lépés egy kifejezetten futásra tervezett cipő megvásárlása. Lehetőleg futókra szakosodott sportboltban vásároljunk, mert itt az eladók maguk is futnak, és jól ismerik a cipők technikai tulajdonságait. A lábbeli mellett a textíliák kiválasztása is meghatározó. Nekünk nőknek pedig egy kiváló minőségű sportmelltartó beszerzése elengedhetetlen! A futásra kifejlesztett ruhák (komfortérzés, jó szellőzés-, izzadság – és hőelvezetés, de mégis jó szigetelés!) sok kellemetlenségtől (kidörzsölt, felhólyagosodott bőr, megfázás, testszagok) megóvnak, és ezzel meghálálják az árukat. Nagyon lehet érezni a különbséget! A télies időjárás se rettentsen el bennünket a mozgástól, a hideg időben kövessük a gyermekkorunk óta elkísérő anyai tanácsot, azaz öltözzünk fel rétegesen.


Spuri SC
1146 Budapest, Dózsa György út 1-3. I. em./188.
Telefon: 273 0939






 Nike Bowerman Futószerviz
Hetente 2 alkalommal, kedden (17:30-19:00) és szombaton (9:00-10:30),
Budapest 4 helyszínén (Csepel-Önkormányzati Sporttelep, Zugló-Szabadidő Centrum, Normafa – Síház, Római part – Pünkösdfürdői Hajóállomás) egy-egy edzőpáros várja a futás kedvelőit.
Bővebb információ a Budapest Sportirodán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top