Életmód

Aerobik svédül

Hát így is lehet? Vajon miért van az, hogy mostanában a fitness termek kínálatából szépen lassan eltûnnek a hagyományos aerobik órák, és mindenhol csak step padra hágva edzhetjük magunkat?

Pedig egy valódi „ugrálós” aerobik edzés is remek eredményeket produkál, akár a zsírégetést, akár az izomfejlesztést, akár a mozgáskoordináció fejlesztését nézzük. Ennek pedig igazán tanúi lehettek azok, akik egy májusi szombaton részt vettek Kicki Sivertsson óráján.

Szintén furcsa, hogy sok magyar oktató a saját anyanyelvünkön nem képes megértetni velünk, mit is szeretne. Ennek a svéd lánynak angolul is sikerült.







Kicki Sivertsson
Egész egyszerűen nem bonyolította túl, legalábbis a kezdet kezdetén, és mire észrevetted, hogy a tizenhetedik lépéskombinációnál tartasz, már rég a fejedben volt az egész. Ez pedig, akárhogy is nézzük, erősen javítja a hangulatot. Arról nem is beszélve, hogy jóval intenzívebb mozgást tesz lehetővé, ha nem álldogálunk, azon morfondírozva, hogy hogy kerülnek oda a többiek, ahol vannak, és mikor fognak oda visszatérni, ahol éppen én vagyok.

Hát azon a bizonyos szombati órán ilyesmi nem fordult elő, és ez egyesegyedül az oktató lendületén és odafigyelésén múlt. Reméljük a megjelent magyar oktatók is tanultak ebből valamit. Ha mást nem is, legalábbis annyit, hogy néha érdemes leszállni a step padról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top