Életmód

Feltûnt már, hogy mennyivel érzékenyebb vagy azokon a napokon?

Görcsök, kellemetlen tünetek, rossz közérzet, ingerlékenység… Soroljam még? Ezeket már kívülrõl fújjuk. Valljuk be õszintén: néha már magunk is unjuk havonta végigszenvedni – panaszkodni ezt az idõszakot.









Még súlyunk is megváltozhat szervezetünk felborult sóháztartása miatt, ami akár 3 kilónyi pluszt is jelenthet többletfolyadék formájában. Pedig van egy ellenszer, ami ha nem is szünteti meg a tüneteket, de legalábbis feledteti azokat. A recept egyszerű: használjuk ki, hogy ilyenkor engedékenyebb velünk szemben a világ, gondoljunk ez egyszer magunkra is egy kicsit.

No azért a férfiaknak nem kell félni, most sem engedjük el magunkat nagyon, de kicsit jobban, mint máskor. Egy csipettel több kényeztetés, önzés – ez kijár ezeken a napokon. Hölgyeim, tessék élni a lehetőséggel! Ha eddig nem használta volna ki a lehetőséget, akkor adunk ötleteket, hogyan is lehet bearanyozni „azokat a napokat”.











1. Legfontosabb, hogy helyezzük magunkat kényelembe a szó átvitt és konkrét értelmében is. Egy kényelmes fotel, egy kedvenc regény, és persze az sem árt, ha felszerelkezünk egy puha betéttel. Próbáltátok már Az Always legújabb, Sensitive változatát, melynek pamutszerű fedőrétege gyengéden kényeztet?


2. Minden érzékszervünk többszörös erősséggel közvetíti felénk a világ ingereit. A bőrünk is másképp lélegzik ilyenkor: szinte összerezzenünk minden kis érintésre. Ezért viseljünk természetes alapanyagú, lágy és puha ruhaneműket, pl. pamutot vagy selymet.










3. Mivel úgyis aluszékonyak vagyunk, ezért legjobb, ha nem állunk ellen ennek a kísértésnek és délután sem restellünk ledőlni egy kis szunyókálásra.


4. Hagyjuk, hogy párunk kényeztessen. Ha nem jut eszébe magától, finoman megkérhetjük rá, hogy kicsit törődjön többet velünk és legyen figyelmesebb. Ilyen lehet, ha ő készíti el a reggelit, és már a gőzölgő kávéval ébreszt reggel. (Bár a kávé ilyenkor a görcsök enyhítése érdekében inkább kerülendő.)










5. A mozgás segíthet a görcsökön is, és hangulatunknak sem árt: lehet az egy könnyű torna, séta vagy kirándulás.

6. A mozgás után hatványozottan jól esik az üdítő fürdő és egy kényeztető kúra: olajos fürdő, masszázs, testápoló krémek, pakolások.

7. Ez ráadásul lelki érzékenységünk időszaka is: ne menjünk zajos szórakozóhelyekre, inkább üljünk be barátnőnkkel egy meghitt beszélgetésre. Fedezzük fel az újonnan nyílt teázókat a városban.


Legyünk türelmesek önmagunkkal szemben és közben vegyük észre, hogy mennyien kényeztetnek-szeretnek bennünket!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top