Életmód

Kék

A "kék ember" gondolkodásmódja analitikus, gondolatai komolyak és mélyek, mint maga a tenger. Nagy súlyt fektet arra, amit kimond, következetes, tárgyilagos. Egy szóval sem beszél többet a szükségesnél.





Más emberekhez való viszonya tiszta és világos, akárcsak a derült kék ég. Senkit sem korlátoz, jól megérti a másként gondolkodókat is. Nehézségei akadnak azonban a misztikával és általában azokkal a dolgokkal, amelyekre nincsenek sziklaszilárd alapokon nyugvó bizonyítékok.

Az intellektuális munkában értékes segítőtárs. Ő az, aki koncentrálni tud mások mondandójára, ugyanakkor magát is képes nyomatékosan kifejezni. Beszédének tárgyilagossága és az ezzel együtt járó magatartása egyes emberekben – jellemzően a narancs, a barna és a zöld szín kedvelőiben – az érzéketlenség érzését válthatják ki. Ezek az emberek azok, akik lépten-nyomon megpróbálják rávenni, használja “érzékeit” is, olykor próbáljon meg intuíciói szerint cselekedni.



A kék lélek nyugalma





Pedig a “kék ember” az, aki inkább a belső érzései szerint cselekszik. Saját maga számára belső világát kiegyensúlyozottnak és melegnek érzi. Ha összevisszaság van körülötte, nehezen viseli, de ezért nem marasztal el másokat. Ugyanúgy, ahogy azért sem küzd foggal-körömmel, hogy mások elismerjék és megértsék, inkább megmarad észrevétlenül a színfalak mögött.

Gyakori, hogy a “kék ember” emlékkönyvet vezet, verseket ír. Mélyrehatóan képes elemezni saját álmait, történetét (családi krónikák). Egyedül lenni számára szent dolognak számít.






Gyermekeihez kimondottan türelmes. Párkapcsolataiban nagy figyelmet fordít partnerére, ezért kapcsolatai általában kiegyensúlyozottak és harmonikusak. Akik tőle várják az extrém dolgokat, vagy vele szeretnének nagy mélységeket és magasságokat egyszerre megélni, azoknak csalódást kell okoznia.

A “kék emberek” között általában tudósokat, kutatókat, politikusokat, filozófusokat találunk. De találkozhatunk velük, mint mérnökökkel, nyelvtudósokkal is. Nem kedvelik azonban a kétkezi munkát, amivel bekoszolhatják magukat.

 





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top