Életmód

Készülj fel!

Az elsõ találkozás a homeopátiás orvossal komoly elõkészületeket igényel. Át kell gondolnod szinte egész életedet, testi és lelki dolgokat. A diagnózishoz a családi kórtörténet is fontos, akár örökletes, akár nem örökletes dolgokról van szó.





A homeopátia lényege a típusba sorolás. Ráadásul nagyon sok típus létezik, és az orvosnak nagyon sok információ alapján kell eldöntenie, hogy a páciens melyik csoportba tartozik. Ehhez tehát sok kérdés tartozik. Elsőre némelyik talán oda nem illőnek tűnhet, hiszen mi köze a térdfájáshoz az étkezési szokásoknak? Hidd el, van.

A típusok ugyanis meghatározzák, milyen betegségekre vagy hajlamos, milyen lelki alkat vagy. Ez tehát ismét egy bizonyíték arra, hogy olyan orvoslási módra akadtál, ahol nem csak egy tünetet fognak meggyógyítani.






Tehát a fő kérdések:


• lelki alkat – mitől félsz, vannak-e fóbiáid, mitől leszel ideges, szorongsz-e, milyen testi tüneteket okoznak a lelki problémák

• táplálkozási szokások – mennyit eszel és iszol és milyen elosztásban, milyen típusú ételeket és italokat kedvelsz

• alvás, pihenés – mennyit alszol, vannak-e alvászavaraid, sportolsz-e, és mit, hogyan pihensz, mennyit dolgozol és milyen munkakörben

• egyéb – meleg- vagy hidegkedvelő vagy-e stb.

• kórelőzmények – milyen betegségeid voltak és vannak, milyen betegségek voltak a családodban, milyen tüneteid szoktak lenni (pl. szoktál-e lázas lenni és mennyire stb.)

• a probléma, ami miatt ellátogattál hozzá – erről természetesen mindent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top