Életmód

Álomszép fenekek

Nem tudom, ki hogy van vele, én kedvelem a kerek popsik látványát. Megigézõen hatnak rám a domborulatok. Képes vagyok a kedvükért kilométereken át más tempóban futni, mint ahogy egyébként szeretek, uszodahosszak sorát végigtempózni (ó áldott úszószemüveg), más irányba biciklizni, mint amerre dolgom van.




Ha te is szereted csodálni a szépséges hátsókat, amiket egyes meggondolatlan egyének ülésre pazarolnak, nem kis felelősség nyomja a válladat. Kutya kötelességed, hogy te is hasonló esztétikai örömöt okozz mögötted lebzselő embertársaidnak. A szép ülőgumók formálása a legönzetlenebb cselekedet, hiszen az evolúció csúf tréfája folytán magad sosem láthatod a szemkápráztató eredményt. Mit tehetsz hát, ha meg akarod örvendeztetni felebarátaidat.

Számos gyakorlat létezik a formálásra, de kétségkívül a legszórakoztatóbb a görkorcsolyázás. Szinte nincs olyan amerikai film, ahol a tengerparton ne gurulna végig pár bikinis bombázó, és néhány szikár testű atléta.





A cél tehát adott: ilyenekké kell válni, kinek, kinek neme szerint, mindezt persze rövid idő alatt. A kor nem lehet akadály. Anyukám éppolyan repesve várja, hogy megtanítsam görizni, mint a keresztgyerekeim. Mert görkorcsolyázni viszonylag egyszerű. Ha sikerült belepasszírozni lábunkat, a nehezén már túl is vagyunk. Csak fel kell állni, a többi a kerekek dolga. Ha volt már jégkorcsolya a lábadon, hamar megszokod, ha nem, akkor valamelyikkel úgyis el kell kezdeni.





Kicsit viccesnek tűnhet az ember térd, és könyökvédőben, sisakban, kesztyűben, de a felvágósok („Én ilyen marhaságokat fel nem veszek”) az első esés után rájönnek a mondás értelmére, miszerint, az nevet, aki a végén nevet. Ha tehát már tudod, miben korizz, az is fontos, hogy eldöntsd, hol kezdj neki.

Görkorizni mindenhol lehet, de kezdetben nem árt, ha olyan helyet választasz, ahol nincsenek autósok, hiszen a kanyarodás és a fékezés mind olyan kunsztok, amiket nem az első tíz perc tapasztalata szül. A legjobb a hosszú egyenes szakasz, vagy a körpálya.

A lejtőket feltétlenül kerüld az elején, mert bár a sebességrekordok beállítása növeli az önbizalmat, a baleseti sebészeten nem vigyáznak méregdrága görkorcsolyád épségére.





Mivel nem viselsz fenék- és hátvédőt, érdemes arra koncentrálnod: ha már úgyis elesel (márpedig törvényszerű), ess előre. Hogy érheted el? Hajlítsd a térded és dőlj előre. Honnan tudod, hogy jó-e a testtartásod? Nos, ha minduntalan úgy nyered vissza az egyensúlyod, hogy homorítasz és körözöl karjaiddal, mint egy partra vetett hátúszó, akkor még van mit csiszolnod a technikán. Az előre döntött testtartás begyakorlásának legjobb módja, ha térdeidre támaszkodsz a tenyereddel, térded hajlítod, feneked pucsítod. Tapasztalni fogod, hogy így minimális az esélyed, hogy hanyatt ess, és ha eléggé kitoltad a feneked, követőkre is találsz.





Biztos gondolkodtál már rajta, hogy mi az a kis gumi a korid sarkán. Érintsd a talajhoz, máris lefékez. Sikerült megállnod? Akkor már mindent tudsz, ami a görkorcsolya által formázandó gyönyörű popóhoz kell. Ha levetted a korit, rebegj el egy hálaimát, hogy ezt a napot is túlélted, és keress egy tükörlabirintust, hogy láthasd a hátul végbement változást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top