Életmód

Mérgek nélkül

Talán azt gondolnád, õsszel nem kell méregteleníteni. Hát, ha így hiszed, gondold végig a nyár folyamán bulikban elfogyasztott alkoholmennyiséget, a saláták majonézét, és azt, hogy most még épp elég gyümölcs és zöldség van, hogy feltöltsd magad.





Bizony, méregteleníteni sosem árt. De miért is? A modern ember sok olyan dolgot visz be szervezetébe, amire valójában nincs is szüksége. „Köszönhető” ez életmódunknak, ahol nem csak a mennyiséggel vannak komoly gondok, hanem a táplálék minőségével. Különösen veszélyesek a gyorséttermi és a félkész ételek.

Még azok is, akik azt hiszik, egészséges életet élnek, sem biztos, hogy a megfelelő összetételű táplálékot veszik magukhoz. Gondoljunk azokra, akik a „csak salátát ebédeltem” mondattal altatják el lelkiismeretüket, csak éppen arra nem gondolnak, hogy az a bizonyos saláta konzervzöldségből is készülhetett, jó sok majonézzel.

És akkor még nem is említettünk ilyen fontos pontokat, mint káros szenvedélyeink, a kávé, a cigaretta, az alkohol és a mindehhez társuló mozgásszegény, szabad levegőben sem túl gazdag életmód.

A legideálisabb persze olyan életforma lenne, ami mellé nem lenne szükség méregtelenítésre. De ezt igazán kevesen engedhetik meg maguknak.



Raktározódnak

A méreganyagok a szervezetben több helyen is lerakódhatnak, mint például az emésztőszervekben, a véráramban és az érfalakon, a májban, és hosszabb idő elteltével komoly problémákat okoznak. Ráadásul hatásukat már viszonylag rövid idő után éreztetik. Fejfájás, fáradtság, enyhébb betegségek, legyengült immunrendszer – ezek mind figyelmeztető jelek lehetnek: itt a nagytakarítás ideje.






Ne add fel!


A méregtelenítésnek számtalan jó módszere van, de szinte mindegyik közös egy dologban. A kúra elején nem érzed magad valami fényesen, esetleg szédülsz, komoly fejfájás kínoz, még kiütéseid is támadhatnak. Ne add fel, ez csak annak a jele, hogy a méreganyagok már nincsenek valahol lekötve, elraktározva, hanem elkezdtek kiürülni a szervezetből. Hidd el, a kúra végére olyan friss leszel, mint már régen nem!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top