Életmód

Narancs

A "narancs emberek" viselkedésére a teljes odaadás jellemzõ. A szín kedvelõit általában érzelmeik motiválják, s partnerük kiválasztásakor számukra messzemenõen a másik erotikus kisugárzása a döntõ.






A mód, ahogyan az első találkozás alkalmával mások szemébe tudnak nézni, gyakran szinte mágikus töltéssel rendelkezik, amely kapcsán az “áldozatnak” az az érzése támadhat, hogy valaki a lelke legmélyére akar tekinteni. Gyakran úgy viselkednek, mintha a csábítás lenne az, ami teljességgel kitöltené életüket. Valójában: Erosz életük állandó kísérője.

Semmi esetre sem álmodozók, két lábbal állnak a földön. Ellenben megvan az erejük ahhoz, hogy megvalósítsák mindazt, amit elterveztek. Ami a “hölgy narancsokat” illeti, náluk nem is a család, hanem inkább a terhesség az az állapot, ami után már mint kisgyermekek is vágyódtak.








Ezen szín férfiúi képviselői számára teljesen normálisnak hat, ha teljes vállszélességben részt vesznek a házimunkában, vagy történetesen munkájukat, esetleg karrierjüket kell félbeszakítani azért, hogy segítsenek feleségüknek a háztartásban, aki gyermeket vár.

Annak ellenére, hogy rendkívül odaadó típus, ügyel arra, hogy mások ki ne használják. A “narancs emberek” büszkén mutogatják testüket, ezzel együtt nagy súlyt fektetnek az ápoltságra. A partner kiválasztásakor messzemenően a másik erotikus kisugárzása a legfontosabb, ami dönt. Más színek képviselőivel is problémamentesen alakítanak ki kapcsolatokat.






A “testművész”


Szívesen foglalkoznak mindennel, ami a testkultúrával kapcsolatos, festészettel, képzőművészettel, kedvelik a zenét, táncot, gimnasztikát is.

Masszőrként szívesen foglalkoznak mások testével, vagy fodrászként mások hajával. Kedvelnek fürdőkben, strandokon mutatkozni, ahol ugyancsak mutogathatják testüket, amire amúgy is olyan büszkék.
Ha tehetik, cikáznak a világban, azzal a tudattal, hogy náluk eredetibben senki sem tudja kifejezni érzéseit. Valójában azonban mások érzelemvilágát nehezen értik, és egyszerűbb nekik inkább tudomást sem venni róla.






A narancssárga átmeneti szín a piros és a sárga között; a szellem és a libidó egyensúlyát jelképezi. Kínában és Japánban a szeretetet és a boldogságot szimbolizálja.
A buddhista szerzetesek ruhájának színeként pedig a láng, a megvilágosodás fénye, az isteni szeretet kinyilatkoztatása. A zsidó hagyományban a ragyogás és a pompa jelképe.

A színterápia a narancsot ösztönző hatású színként jegyzi, s javallja emésztési zavarok és depresszió ellen egyaránt. A narancssárga erősíti az immunrendszert, kedvezően befolyásolja a lép, vese, epe, ivarmirigyek működését.









 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top