Életmód

Sárga

A sárga vitalizáló hatású, viselõje szabadságra, vidámságra, intellektuális élményekre áhítozik. A tudás, az apa, a kíváncsiság színe; a boldogságra, a korlátok nélküli szabad életre való vágyat tükrözi.




Első megközelítésre a “sárga emberek” az őket körülvevő világot nyitottan, könnyeden szemlélik. Ők azok, akik könnyedén és problémamentesen veszik az élet akadályait. Lazaságuk, problémamegoldó képességük mások számára irigylésre méltónak tűnhet. Pedig titkuk csak annyi, tisztában vannak saját képességeikkel, ám ismerik önnön határaikat is.

Egyet mindenesetre megtanultak életük folyamán: körülbelül annyi segítségre számíthatnak, amennyit maguk is adtak. Rendkívüli mértékben zárkózott természetűek. Nagyon ügyelnek arra, hogy mások ki ne fürkészhessék valódi céljukat, érdekeiket, nem engednek másokat a lapjaikba nézni, még a közvetlen közeli hozzátartozókat sem. Abszolút függetlenül szeretnek létezni.



Szívességet? Hát azt nem!






Ellenszolgáltatást kérni olyan dolgokért, amit mások szívességből csinálnak, számukra teljesen természetes.
Az összes színkarakter közül a sárgák tudnak leginkább a pénzzel bánni.

Partnerként a kevésbé érzéki emberek azok, akikkel hosszabb távon is megértik egymást. Nem igazán a sárga az a típus, aki elmélyed a másik pszichéjében. Azokban a kapcsolatokba azonban, amelyek nem korlátozzák, képes vidámságot és életkedvet sugározni, csakúgy, ahogyan azt a nap teszi olykor szürke hétköznapjainkkal.






A “sárga” az, akinek egyáltalán nincs szüksége családra, legalábbis a fiatal éveiben nem, az a típus, aki későn házasodik, és akkor is csak olyannal, akit intellektuálisan is magához méltónak talál.

A mindennapi munka terén is nagy jelentőséggel bír számára a szellem, a tudás. Úgy érzi, állandóan magas fordulatszámon működő agyának folyamatos kihívásokra van szüksége. Arra született, hogy könyveket, cikkeket, forgatókönyveket írjon, merthogy ezáltal – anélkül, hogy saját személyiségét elárulná – léphet a nyilvánosság elé és adhatja tovább mondandóját.


 






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top