Életmód

Zöld

A természet a zöld sokféle árnyalatával az életet, a "zöld ember" karaktere szeretetteljességét hangsúlyozza színválasztásával. Az egyensúlyt keresi, ahogyan színe is a kékbõl és a sárgából tevõdik össze.






Az éltető nyár színe: a zöld


Csoportok nézeteltérései alkalmával a “zöldek” azok, akik minden esetben a probléma megoldására, a dolgok elsimítására törekednek. Vállukon nyugodtan kisírhatja magát az ember, áldozatkészségük és megértésük nem ismer határokat.

Szinte minden tekintetben jó embernek számítanak, de ez csak a környezete számára nyilvánvaló, ő ugyanis saját magát teljesen átlagos embernek tartja, aki csak a harmónia megteremtésére és megtartására törekszik.






Mások kíváncsisága és kutatóvágya csodálattal tölti el, ő azonban nem az a kísérletező típus. A tömegben, csakúgy, mint a társas kapcsolatokban jól érzik magukat. Szeretik a kényelmes életet, a jó ételeket, de mindenekelőtt a nyugalmat igénylik.

A házasság számukra a szeretet legnagyobb bizonyítéka, a család, gyerekek számukra olyan fontosak, mint a levegő, amelyet lélegeznek. Határtalanul hűségesek. Gyermekeit nagy szeretettel rajongja körbe. A “zöld nő” az anyaságra valamiféleképpen elhivatottnak érzi magát. A “zöld emberek” törekvéseinek központjában mindig ott áll a saját otthon megteremtésének igénye.







A “zöld férfiak” szívesen vezetik a háztartást, főznek kedvesüknek. Zöld házastársak esetében veszekedésre gyakorlatilag nem kerül sor. Mások által kirobbantott veszekedések alkalmával rendkívül szenvednek, alázatosan viselkednek. A “zöld nők” azt a benyomást kelthetik, hogy házastársuktól elnyomottan élnek. Hasonló karakterű férfiak esetében talán a “papucsférj” megnevezés tűnhet első látásra helytállónak. Inkább hagyják magukat messzemenőkig befolyásolni, még akkor is, ha esetleg ezt a későbbiek folyamán megsínylik.


 














Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top