Életmód

Gerinctorna

A gerincoszlop regenerálódásának, illetve a hátgerincben lévõ létfontosságú ingervezetékek speciális tornája. A torna következtében a gerincoszlopnak és a szöveteknek helyreáll az anyagcseréje, amely elõsegíti a regenerációt.




A gerincoszlop lassú hajlítása éppen úgy hat a belül elhelyezkedő idegpályákra, és ezáltal a belső szervekre, mint magára a csontozatra. Ekkor megduzzad a csigolyák közötti porckorong, ez növekedési ingerként hat a csont- és a vérképző szervekre.

Vastagabbak lesznek az idegfonalak, ingervezető képességük a többszörösére növekszik, a megzavart idegélet helyreáll a munkateljesítmény növekszik javul a közérzet stresszoldó hatása kiemelkedően eredményes a görnyedt testtartás egyenesedik.





A gerinctorna ajánlott mindenkinek, de különösen azoknak, akiknek a hát és deréktáji gerincszakasza túlterhelt, akár a túlzott munkavégzéstől, akár a mozgásszegény életmódtól (akik sokat ülnek számítógép előtt, tárgyalásokon, autóban, vagy sokat állnak: fodrászok, fogorvosok).

Nemcsak a már meglévő panaszok enyhítésére használható, hanem a mozgásszervi panaszok kialakulásának megelőzésére is, prevenciónak.

A gyakorlatsor egymásra épülő gyakorlatokból áll, minden fontos ízületet megmozgat, energiával tölt fel, valamint a meridiánokban lévő energiakeringés kiegyensúlyozására törekszik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top