Életmód

Kronodiéta, avagy együnk az óra szerint

Hogy mikor mit együnk, az bizony a körülményektõl is függ. Edzés elõtt például ne nagyon válaszd a csokit, de az edzés utáni egy szem alma sem biztos, hogy a legjobb megoldás.

Íme egy olyan ember napja, aki a megfelelő ételeket eszi a megfelelő időben. Hidd el, így még fogyhatsz is!






Reggel 6 és 9 között

Bármennyire unalmasan hangzik is, reggelizz. Mivel ez tényleg a nap legfontosabb étkezése, ne hagyd ki. Ha ráadásul fehérjében gazdag ételeket választasz, biztosan nem fogsz hamar megéhezni. Nem véletlen, hogy a tojás az egyik leghagyományosabb reggeli étel. De ha ezt túl nehéznek találod, egy joghurt is megteszi. Vannak olyan emberek is, akiknek szükségük van némi szénhidrátra az induláshoz, nekik tökéletes a gyümölcs vagy a gabonafélék.

  






Délelőtt 10 után

Ha korán reggeliztél, és már kezdesz éhen halni, vegyél magadhoz egy alacsony szénhidráttartalmú finomságot. Ez a joghurt igazi ideje. Ha viszont nem vagy éhes, ne érezd kötelezőnek a tízórait!








Dél és 2 között

Ebédelj! Ez igazán fontos, ne hagyd ki! Vegyél magadhoz fehérjét és szénhidrátot is, remek választás némi könnyű hús salátával. Ha a salátát olívaolajjal készíted, némi egészséges zsírhoz is hozzájutsz. Ennek is most van itt az ideje.
 





Fél 5 körül

Ha ismét éhes vagy a könnyű ebéd után, szintén a szénhidrát segít ki a bajból. Például egy finom alma vagy banán formájában.

 




5 és 8 között

Vacsorázz meg! Van, aki ki tudja hagyni ezt az étkezést, de az általában azzal jár, hogy másnap sokkal éhesebb lesz. Olyanok is akadnak, akiknek reggelre annyira mélypontra kerül vércukorszintjük, hogy sokkal többet esznek, mint egyébként szoktak.
Persze a vacsora is könnyű legyen és kiegyensúlyozott. Ha olaszos tésztákra vágynál, tudd le őket az ebédnél.







Este 9 és reggel 6 között


Ilyenkor az evésnek már nem sok köze van az éhséghez. Próbáld visszafogni magad, ne engedj a gonosz hangulatnak, ami arra csábít, hogy kipakold a hűtőt. Ha mindenképpen muszáj enned valamit, akkor az inkább fehérje legyen, semmiképpen ne szénhidrát vagy zsír.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top