Életmód

Sportruhák télre

A téli napokon sokszor visszariadunk a szabadtéri sportoktól. Nem is csoda, hogy az erõs szél, a mínuszba hajló hõmérséklet és a hó, vagy egyéb téli csapadék sokakat elriaszt. Pedig a megfelelõ ruházatban ellenállhatunk!








Képünkön a Saucony drycomfort anorák látható
Kattints a képekre, hogy szép nagyban is láthasd!

A legnagyobb sportcégek árukínálata is arra bíztat, hogy ne adjuk fel a szabad levegő élvezetét és áldásos hatásait, és ne búcsúzzunk el a néha azért bátortalanul kisütő naptól. Szinte minden sporthoz remek ruhák készülnek, mindig a legújabb technológiával. Ha pedig nem téli futásra vagy szabadtéri tornára vágysz, akkor sem árt néhány a lent ismertetett darabokból, hiszen egy könnyű séta is jobban esik, ha megfelelően öltöztél fel.










Nike thermo felső






Nike anorák
Összeállításunkban három cég, a Nike, a Saucony és az Adidas téli sportruháit vettük szemügyre. Azért is álltunk meg három márkánál, mert úgy tűnik, a spanyolviaszt bizony itt sem lehet feltalálni. Az alaptétel: lehet, hogy furcsa, de különösen a téli sportokhoz nem a pamut a legjobb választás. A pamutruhák az izzadságot felveszik ugyan, de nem párologtatják el. Ettől egyrészt egyre nehezebbé válnak, másrészt a bőr a nedves közegben nem érzi túl jól magát, ráadásul könnyen meg is fázhatunk.








Adidas anorák és thermo nadrág

Szintén nem szerencsés, ha szabadidős ruháidból jó sokat veszel fel, hiszen ezzel azt érheted el, hogy sok felesleges kilót cipelsz, ráadásul mozdulni is alig bírsz. Ha komolyabban foglalkoztat a télen kint töltött idő lehetősége, akkor nem árt beruházni egy-egy professzionális darabra, ami bár nem olcsó, évekig fog szolgálni.





Nike Sphere anyagok:



















 


 


 




Télen is izzadsz!

A téli edzésekhez is praktikus alsó rétegként olyat választani, ami az izzadságot elvezeti a bőrről, és elpárologtatja. Alkalmasak erre a nyáron is használatos  felsők (pl. a Nike Dri-FIT anyagból készült ruhái, az Adidas ClimaCool és




ClimaLite nevekkel jelölt kreációi), vagy például a Saucony által forgalmazott CoolMax technológiájú anyagokból készült darabok. Náluk ráadásul léteznek thermo alsóruhák CoolMax és ThermaStat technológiával.








Saucony thermo felső
Jön a víz!
 

A téli edzésruháknál nagy szerepe van a súlynak, hiszen a meleg ruhák mindig nehezebbek, mint a nyárra valók. Ha viszont mégis szeretnéd elkerülni a súlyzós futást, akkor érdemes könnyebb változatokat keresni. A sportruhák gyártói gondoltak is erre, szinte minden kollekció fontos tulajdonsága a kis súly. Ezek a ruhák általában speciális varrással készülnek, olyan anyagokból, amelyek az esőt nem engedik be, az izzadtság viszont könnyedén távozik.







Ezek az anyagok anorák formájában már őszről is ismerősek lehetnek (pl. Saucony drycomfort, Nike Clima-FIT, Adidas ClimaProof).








Saucony bordázott thermo alsóruha






Saucony fényvisszaverő nadrág






Saucony anorák hegesztett varrása


 





 









Melegben


A meleg megtartásáért általában a levegőcellás (Nike Therma-FIT) vagy thermoanyagok (Saucony Thermolite Base) felelnek. Van olyan megoldás is, amely szerkezete és szabása miatt légrést hoz létre a test és a ruha között,




amely így meleg levegővel szigetel (Nike Sphere Thermal). Az Adidasnál a ClimaWarm címkét viselő termékek segítenek a test ideális, kb. 37 fokos hőmérsékleten tartásában.

Lábvédelem

Szintén érdemes a cipők és zoknik kiválasztásánál is figyelemmel lenni az




évszak sajátosságaira. A láb fokozott izzadására külön figyel az Adidas ClimaCool és ClimaLite termékcsaládja, amely a verejték elvezetése mellett is melegen tart. Ruhában is!

Ha pedig már beszereztél ezt-azt a kollekciókból, nem tarthat vissza semmiféle Tél Tábornok attól, hogy a hidegben eddz. Kirándulj, sétálj vagy akármi! Csak még egy tanács: sose feledd otthon a sapkát, sálat és kesztyűt, hasonlóan profi anyagokból!


Nike Dri-FIT anyagok:


















 


 


 


 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top