nlc.hu
Életmód
Idomítsd a kedvesedet!

Idomítsd a kedvesedet!

Azt mondják, jó dolog férfinak lenni, hiszen nekik az autószerelõ mindig igazat mond, a ráncok csak karakteresebbé teszik az arcukat, és büntetlenül habzsolhatnak fel egy tábla csokit.

Azt is mondják, hogy jó dolog nőnek lenni, mert megáll nekünk a taxi, elnézőbbek velünk a rendőrök, és bátran mutatkozhatunk gyengének. S bár a különbségeket néha nem könnyű kezelni, ha megtanuljuk, szerelmet és dédelgetést kapunk cserébe.






• Amikor egy nő empátiát szeretne a férfitól, a társa azt hiszi, hogy megoldást várnak tőle.

A női agy az emberi érintkezés szóbeli formájára szerveződött, nála a beszéd fő célja maga a beszéd. Legtöbbször nem várunk választ és megoldásokra sincs szükségünk, csak ki szeretnénk beszélni magunkból, ami zavar. A párok többségénél ez a probléma gyökere – este a nő a napközben történtekről szeretne beszélni, meg akarja osztani az érzéseit, az úr azonban úgy gondolja, hogy kedvese megoldásra váró problémákat sorakoztat fel, ezért elkezd tanácsokat adni. A hölgy ettől ideges lesz, mert a másik nem figyel arra, amit mond, a férfi viszont azért lesz dühös, mert szíve hölgye nem hajlandó elfogadni a javaslatait. „Mi lenne, ha egy kicsit csöndben maradnál, és rám figyelnél?”- üvölti a nő, útban az ajtó felé. „Ha nem vagy kíváncsi a véleményemre – ordít vissza a férj a becsapódó ajtónak -, akkor ne kérdezz!” És mindketten úgy érzik, a másik nem értékeli a mondanivalójukat. Ugye ismerős a helyzet?

A férfiak a törzsfejlődés során vadásszá lettek, feladatuk az élelem megszerzése és a védelmezés volt. Vagyis: a célpont sikeres eltalálása és a veszélyek azonnali semlegesítése. Olyan emberekké váltak, akik önnön sikerüket teljesítményükben és problémamegoldó képességükben mérik. Következésképpen a férfi úgy gondolja, a megoldás megtalálása a gondoskodás és a szeretet jele.

Megoldás: Tedd egyértelművé párodnak a beszélgetés során, mit vársz tőle. Mondd el, hogy pusztán arra vágysz, hogy fárasztó napod nehézségeit megoszthasd vele.






• A nők arra kíváncsiak, hogy mi megy a tévében, a férfiak pedig arra, hogy mi megy a másik csatornán.

Évezredeken keresztül az volt a szokás, hogy a férfiak a nap végén hazatértek a vadászatból és a tüzet bámulták. Hosszú ideig el tudtak ülni ebben a réveteg állapotban, anélkül, hogy megszólaltak volna. Számukra ez a feszültségoldás értékes formája volt, így töltődtek fel a másnapi tennivalókra. A modern urak is szívesen bámulják a tüzet, de ehhez olyan technikai eszközt találtak fel, mint a televízió és a távkapcsoló. Az állandó csatornaváltogatást viszont minden nő gyűlöli. 






 
A hölgyek is szívesen kapcsolódnak ki a televízió mellett, de inkább azokat a műsorokat részesítik előnyben, amelyek az emberi viszonyokról szólnak, s azokat az elejüktől a végükig megnézik. A férfiak problémamegoldó és megoldásorientált agya viszont az eredményre kíváncsi, méghozzá mielőbb. A csatornák közötti kapcsolgatással elemezhetik az egyes műsorokban felmerülő helyzeteket, mérlegelhetik a szükséges megoldásokat, miközben más emberek gondjait szemlélve megfeledkezhetnek saját aggodalmaikról, és a szükséges változatosságról is gondoskodnak.




Megoldás: Elsőként a nyugodt hangú, verbális kommunikáció ajánlott. Amennyiben ez nem segít, úgy kísérletezhetsz a távkapcsoló elrejtésével, illetve egy másik készülék beszerzésével is.

További érdekes tippek a márciusi Wellness magazinban>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top