Életmód

A H típusnak javasolt pózok

Előrehajlás nagy terpeszben/ upavistha konasana

Üljünk széles, ám kényelmes terpeszbe, nyújtózzunk egy nagyot, majd csípőből, egyenes gerinccel hajoljunk előre. Ha sikerül annyira előrehajolni, hogy meg tudjuk érinteni a homlokunkkal a talajt, akkor a karjainkat előre nyújtjuk, és megpihenünk a pózban. A kezünkkel megfoghatjuk a bokánkat, csak ne támasszuk ki magunkat, így gátolva a mellkast abban, hogy közelebb kerüljön a talajhoz.





A farizmokat végig igyekezzünk a talajon tartani, ha kényelmesebbnek érezzük, tegyünk egy kis párnát a homlokunk alá. Ha kellően kilazultunk, erre már nem lesz szükség.


Az ekeállás, halasana következik:





(Ezt a pózt általában a gyertyaállás után szoktuk elvégezni, ám a fordított testhelyzeteket „azokon a napokon” nem javasolt végezni.)
Relaxációs pózból indulunk, felemeljük a lábainkat a talajról majd a csípőt is. A lábunkat leengedjük magunk mögé a talajra, és megigazítjuk a vállunkat. A lábunkat végig nyújtva tartjuk, a térdet nem hajlítjuk be.





Ha nem ér le a lábunk, akkor ne engedjük el a csípőt, hanem tartsuk a kezeinkkel.
Fontos, hogy próbáljuk a mellkashoz érinteni az állunkat, és egyenletesen lélegezzünk.
Ha abba szeretnénk hagyni a pózt, akkor csigolyáról csigolyára „kigördülünk” belőle, és relaxációs pózban megpihenünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top