Életmód

Mozgásban az egészség

Egy kis turmixot ajánlunk, mely segítségével egyszerû trükkökkel tarthatod karban magadat és egészségedet. Ha tudni akarod, mitõl lesz szép a karod és hogyan kerüld el a visszerek megjelenését a lábadon, ne tétovázz!





Kar-karbantartás

A legcsinosabb ujjatlan topot is bátran felveted, ha háromnaponta elvégzed az alábbi gyakorlatot, amellyel szép izmossá formálhatod a karod:

1. Állj négykézláb, jobb kezével támaszkodj meg a földön, az egy-másfél kilós súlyzót pedig vedd a bal kezedbe.
2. Nyújtsd hátra a súlyzót, majd könyöködet behajlítva húzd fel a válladhoz, és ügyelj arra, hogy a felkarod egyenes maradjon.
3. A gyakorlatból négyszer 12 ismétlést hajts végre, és végezd el a másik oldalra is.


Tudtad-e, hogy…

…az indiai fejmasszázzsal elkerülhető a tavaszi fáradtság? Hajmosás előtt csepegtess szezámolajat az ujjaid hegyére, és intenzív mozdulatokkal masszírozd át alaposan a fejbőrödet.


Viszlát, visszér!

Ha nem szeretnéd, hogy lábaidat kék erecskék csúfítsák el, érdemes betartanod az alábbi tanácsokat, amelyek segítségével elkerülheted a visszértágulat kialakulását:

– Ha munkahelyeden sokat kell ülnöd, a vér pangani kezd a lábadban, ezért legalább kétóránként állj fel, járkálj egy kicsit és mozgasd meg a tagjaidat.

– A forró fürdőben kitágulnak az erek, ez pedig elősegíti a visszértágulat kialakulását, ezért inkább a meleg zuhanyt részesítsd előnyben.

– A hüvelyes növények, a káposztafélék és a szójatermékek sok cinket tartalmaznak. Ez az ásványi anyag erősíti az érfalat, ezért érdemes ilyen táplálékokat beiktatni az étrendedbe.

– Lehetőleg ne ülj keresztbe tett lábbal, mert így nehezebben áramlik a vér az erekben. A vérkeringés javítása érdekében, amikor csak teheted, polcold föl a lábadat.


Intim tornáról és más érdekességekről a májusi Wellness magazinban olvashatsz

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top