Életmód

Simítsd ki!

A hurkás combok és a gödröcskés popsi jól áll egy kisbabának, ám ha egy nõ vesz észre magán ilyesmit, azonnal pánikba esik. Aggódásra semmi ok, vedd fel a harcot a narancsbõr ellen a természet segítségével!

A női test egyes részei fokozottan hajlamosak a zsír raktározására. A combon, a fenéken, a csípőn és a karon a zsírsejtek csomókba rendeződve megnagyobbodnak, lelassítják a bőr vérkeringését, ezáltal ott salakanyagok halmozódnak fel. A női kötőszövet lazább, mint a férfiaké, mivel a terhesség idején alaposan ki kell tágulnia, épp ezért a bőrön könnyen átnyomódnak, láthatóvá és tapinthatóvá válnak a „meghízott” sejtek, egyenetlenné téve a felszínt.

A biokertészet csodái

A természet csodái akkor is a segítségünkre vannak, ha bőrünk feszességét szeretnénk visszanyerni. Léteznek olyan, teljesen vegyszermentes módszerekkel készített biotermékek, amelyek hatóanyagai – bőrgyógyászati vizsgálatokkal igazoltan – a hatékonyság és a tisztaság terén egyaránt felveszik a versenyt a kémiai termékekkel. Csökkentik a bőr víztartalmát, az anyagcsere fokozásával segítenek a zsírbontásban, a természetes olajok vitamintartalmuknál fogva javítják a bőr alatti kötőszövet és a bőr állapotát. Nyírfalevél-kivonat, barackmagolaj, búzacsíra-kivonat, jojobaolaj, rozmaring és a mediterrán vidékeken található ruscus segíti elő ezekben a termékekben a bőr alatti szövetek keringésének javítását. Hatásukra fokozódik az anyagcsere, javul a helyi keringés, erőteljesebb lesz a tisztulás. (WELEDA Nyírfa Cellulit Olaj)

A fitoterápia is nagyszerű alapanyagokat kínál a természetes narancsbőr-kúrához. Hatásos lehet a nyírfa leveléből készült tea vagy a körömvirágtea – mindkettő javítja a nyirokkeringést, csökkenti a gyulladást, serkenti a szervezet anyagcseréjét, tisztulását. Enyhe vízhajtó és hashajtó hatásukra is készülj fel. Fogyaszd a teát reggel, éhgyomorra és langyosan: 2 dl vízbe tegyél egy teáskanál szárított növényt, forrázd le, hagyd állni 15 percig, majd szűrd le. Ezek az italok meglehetősen keserűek, így a kevésbé „aszkéta típusú” emberek tehetnek a teába egy kevés mézet is.

Folytatás a májusi Wellness magazinban

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top