nlc.hu
Életmód
Elõ a hátsóval!

Elõ a hátsóval!

Bújtasd szûk nadrágba, falatnyi szoknyába! Egy formás fenék után megfordulnak a férfiak. Bár a természet nem mindenkit áldott meg ideálisan kerekedõ domborulatokkal, kijelenthetjük: aki igazán akarja, olyanná formálhatja fenekét, amilyenné szeretné.





Bárki feszessé és formássá teheti popsiját, ha búcsút mond a lustaságnak, és otthon sem rest a megfelelő gyakorlatokat elvégezni. Öröklött formáinkat persze nem tudjuk drasztikusan átalakítani, de erre nincs is szükség. Vegyél példát cikkünk szereplőiről, akiknek formás popsija felveszi a versenyt Jennifer Lopez vagy Kylie Minogue híres hátsójával. Pedig ők is különböző alkatúak, más-más előnyökkel és hátrányokkal. Ám nem sajnálva időt és fáradságot, vadító popsit formáltak maguknak, és titkaikat most veled is megosztják.





Mindent a fenékről

A farizmok a külső csípőizmok közé tartoznak. A nagy farizom adja a fenék hátsó domborulatát, és ez játssza a legfontosabb szerepet a popsi formájának alakításában. Ez alatt helyezkednek el a kis és a középső farizmok, amelyek az úgynevezett combpólyafeszítő izommal együtt a fenék oldalsó részének alakját adják. Ezek az izmok elgyengülésre hajlamosak, rendszeres erősítés híján hamar megereszkednek. A formás hátsó tehát állandó odafigyelést igényel.

Gömbölydedből feszeset

Viola Eszter 26 éves, kreatív fodrász

Magassága: 173 cm
Testsúlya: 58 kg

„Bár nem kicsi a fenekem, ki vagyok vele békülve. Az alkatomon nem tudok változtatni, de nagyon sokat tornázom azért, hogy feszes hátsóval domboríthassak.”

Mi a megoldás?
A nőies formájú hölgyek általában hízásra hajlamosak, ezért nagyon fontos a gyakori kardioedzés. Ne legyenek gátlásaid gömbölyű feneked miatt, Jennifer Lopeznek éppen ez a szexepilje. Olyan gyakorlatokat végezz, melyek nem növelik, csak tónusba hozzák farizmaidat.





Házi feladat:
Az ilyen alkathoz ideális gyakorlat a medenceemelés hanyattfekvésben. Felhúzott térdekkel talpadat támaszd a talajra. Farizmaid megfeszítésével emeld meg medencédet, majd engedd vissza, de ügyelj arra, hogy az ágyéki gerincszakasz ne emelkedjen el a talajtól. Kezdők 3×20, haladók 5×20 ismétlést végezzenek.






Mit vegyél fel?
Rád is a gömbölyded formák jellemzőek? Öltözködésnél részesítsd előnyben a fenék vonalát követő, egyenes szárú nadrágot, amely lehet csípő- vagy deréknadrág is. Ha inkább a szoknyát kedveled, válassz hosszú, szűk, egyenes vonalvezetésű darabot.


A többi forma alakításához kattints ide>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top