nlc.hu
Életmód
Napos oldal

Napos oldal

A napozószereket legalább kétóránként újra fel kell vinni a bõrre. Ám gyakoribb alkalmazás szükségeltetik, ha erõsen izzadunk, ha szeles az idõ, ha megmártóztunk a medencében vagy a tengerben, illetve ha megtörölközünk.





Ápoljuk!

Bőrünk öregedését 80-90 %-ban a fény okozza, a genetikus öregedés szerepe csak 10-20 %. A fény okozta öregedés is maradandó elváltozásokat okoz, tünetei csak csökkenthetőek, de nem szüntethetők meg. Az így kialakult értágulatok, pigmentfoltok, a ráncok és a vízhiány E-vitaminos testápolóval és krémekkel enyhíthetők.


Teázzunk!

Az életünk során testünket ért napsugárzás összeadódik, ennek tudható be az, hogy a napfény káros hatásai idős korban fokozottan jelentkeznek. A fénynek kitett területeken erőteljesebb a ráncosodás, barnás vagy vöröses, vaskosabb szaruréteggel fedett bőrelváltozások jelennek meg. Sokat tehetünk bőrünk időskori egészségéért, ha kíméletesen és




okosan napoztatjuk fiatal korban, tehát például tizenegy és három óra között az árnyékba húzódunk. Nyaraláskor a zöld tea a legideálisabb szomjoltó: a benne található polifenol óvja a bőrsejteket a napsugaraktól, enyhíti a gyulladást, gyorsítja a regenerálódást.

Kivonata megóv a bőrrák kialakulásától, kenőcs formájában védi a bőrt a káros UV-sugárzástól. Cinktartalma akkor is segítségünkre van, ha túlzásba vittük a napozást, és leégett a bőrünk. Ha már a napon is pirosnak látjuk a bőrünket, akkor biztosak lehetünk benne, hogy alapos leégés lesz a strandolás vége. A sugarak teljes hatása ugyanis csak a napozás után 4 órával jelentkezik, a bőr pedig 2-3 nappal később barnul be.


További védővonalakért kattints ide>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top