nlc.hu
Életmód
Kennivaló finomságok

Kennivaló finomságok

Nyáron nagyon egyszerûen megoldhatod a szépségápolást, hiszen a kertben vagy a piacon rengetegféle zöldség és gyümölcs kínálkozik arcpakolások alapanyagául. Ami nem fér a hasadba, kend az arcodra!





A zöldség- és gyümölcspakolások magas vitamintartalmuk miatt rendkívül jó hatással vannak a bőrre. Elkészítésük egyszerű és gyors. Fontos, hogy az alapanyag mindig friss legyen, és felhasználás előtt alaposan mosd meg a zöldségeket, gyümölcsöket.

Almapakolás: kevés nappali krémet keverj össze egy kiskanálnyi almalével, majd kend az arcodra. Húsz perc elteltével érezhetően felfrissül a bőröd.

Avokádómaszk: tejszínnel összekeverve magas olajtartalma miatt ránctalanító hatású.

Burgonyapakolás: nyugató hatású. A meghámozott és vékony szeletekre vágott nyers krumplit tedd a gyulladt pattanásokra, de kizárólag a kezelendő bőrfelületre. Néhány perc elteltével kamillavirág-főzettel öblítsd le az arcod.

Citromtonik: keverj össze néhány kanál joghurtot egy kevés citromlével, majd ezzel mosd le az arcod. A citromlé csökkenti a faggyúmirigyek működését, erősíti a bőr savköpenyét.

Egrespakolás: A zsíros bőrre gyakorol csodás hatást. Az egrest krumplinyomóval törd át, levét elegyítsd hintőporral, majd tíz percig hagyd az arcodon.

Eperpeeling: ha szeretnéd megszabadítani bőröd az elhalt hámsejtektől, dörzsöld át friss eperrel.

Görögdinnyemaszk: Tág pórusú, mitesszeres bőrre ajánlott. A meghámozott és kimagozott dinnyeszeletet vágd össze, majd passzírozd át. A levét zabpehellyel és tejjel keverd össze.

További receptekért kattints ide>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top