nlc.hu
Életmód
Vizsgára fel!

Vizsgára fel!

Hadilábon állsz a tankönyvekkel? Nehézséget okoz a tanulás? Ezután nem kell feleslegesen görnyedned a szemed elõtt összefolyó betûk felett, segítségünkkel igazán hatékony lehetsz.





Ha érzésed szerint túl sok időbe és stresszbe kerül, hogy önállóan feldolgozd egy könyv anyagát, majd számot adj a tudásáról, sajátítsd el módszerünket, amelynek segítségével rengeteg időt spórolhatsz meg, és számos sikerélményt szerezhetsz. Ha egy egész könyvvel kell megbirkóznod, bontsd fejezetekre, és minden fejezetnél alkalmazd az általunk tanácsolt lépéseket.


Első szakasz: áttekintés

Nézd át az egész fejezetet, hogy elképzelésed legyen a főbb témákról. Kezdd a fejezet elején lévő tartalomjegyzékkel, aztán fusd át a fejezetet. Ne hagyd ki az alfejezetek címeit, a képeket és az ábrákat sem! A legfontosabb, hogy miután átnézted a fejezetet, a végén lévő összefoglalást is olvasd el.


Második szakasz: kérdés

A legtöbb tankönyvben a fejezeteket kisebb alfejezetekre bontják, külön címekkel jelölve azokat. Ez segítségedre lehet a tanulásban: mielőtt elolvasnád az adott részt, az alfejezetek címeit fogalmazd át olyan kérdésekké, melyekre a szakasz elolvasásától választ vársz.


Harmadik szakasz: olvasás

Miközben az alfejezetet olvasod, próbálj meg az önmagad által feltett kérdésekre válaszolni. A kulcsfontosságú szavakat, kifejezéseket aláhúzhatod, arra azonban vigyázz, hogy a szöveg 10-15 %-nál többet ne jelöld meg, mert ez meghiúsítja az eredeti célt, és a következő átnézéskor a kulcsszavak és legfőbb gondolatok elsikkadnak.

A tanulás többi szakaszáról a júniusi Wellnessben olvashatsz>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top