Miért jó?
A tofu rendkívül gazdag vasban, foszforban, kalciumban, káliumban és a bőr egészségéhez nélkülözhetetlen B- és E-vitaminokban. További előnyeihez tartozik, hogy teljesen koleszterinmentes, nem tartalmaz íz- és állományfokozó anyagokat és nagyon magas a fehérjetartalma.
Hogyan készítik?
A sárga szójababból nyert élelmiszert péppé gyúrják, kisajtolják, kocsonyásítószert adnak hozzá, majd ezt a zselés masszát tömbökbe préselik.
Kinek ajánlott?
A Távol-Keleten már régóta ismerik egészségvédő hatását, kutatások bizonyítják, hogy segít a szívbetegségek, a keringési zavarok, a cukorbetegség és az érelmeszesedés megelőzésében. Különösen ajánlott tejallergiában és csontritkulásban szenvedőknek. Diétázók is bátran fogyaszthatják, mézzel, édesítőszerel akár a túrót is helyettesítheti.