nlc.hu
Életmód
Sport mindenáron

Sport mindenáron

Négy nõ, négy életút, amelyik elég volna ahhoz, hogy fõhõseink ne sportoljanak. De õk legyõzik a nehézségeket, futócipõt húznak, aerobikoznak, vagy egy érem megszerzésén törik a fejüket.

„Reggel még túl erősen húz az ágy! Munka előtt van egyéb elintéznivalóm is, az ebédidőm pedig egy szendvicsre sem elég, nem hogy egy kiadós edzésre. Délutánra már hulla vagyok, a céges fitnesz-bérletemet meg amúgy sem használnám, még Béla meglátná, milyen vörös a fejem, miközben hasizmozok.” Ilyen és ezekhez hasonló kifogásokkal már valamennyien „etettük” magunkat. Néha egyszerűbbnek tűnik kibúvókat keresni a napi mozgás helyett. Ez alkalommal négy olyan fiatal nővel beszélgettünk, akiknek sokunknál súlyosabb kifogásai lehetnének a lustálkodásra, mégis erőt vesznek magukon, s beillesztik napi teendőik közé a rendszeres sportot. Miért ne tanulnánk hát tőlük mi is?

Gyerekekkel nehéz?

Eőryné Perjés Viktória (37) három gyermek édesanyja. Dorka (14), Bálint (12) és Peti (7) ellátása rengeteg feladattal jár, így Viki napi négy óra munka mellett főállású anyaként vezeti otthon a háztartást, főz, mos, takarít, leckét kérdez ki, meghallgatja a csemeték ügyes-bajos dolgait, és mindig rendelkezésre áll, ha valakinek szüksége van rá. Önzésnek tartaná sportolással kitölteni a gyerekekkel és a férjével közös estéket, hiszen a család az első helyen szerepel a napirendjében.

Mindezek ellenére azonban férjével együtt úgy döntöttek, hogy heti két reggelen – amikor a kicsiket már „szétdobálták” a megfelelő iskolákba – egy fitneszteremben randiznak: így a sport sem marad ki az életükből, és a közös program, az együttlét öröme is erősíti a kapcsolatukat.

„A vezetett erősítő órákat kedvelem – mondja Viktória –, ezek segítségével szinte minden testrészemet átmozgatom, míg ha egymagában sportolnék, valószínűleg könnyen kifelejtenék egy-egy területet.” Alkatát egyébként szerencsésnek tartja, így számára a heti két „minőségmegőrzésre” fordított alkalom éppen elegendő.

A gyerekekkel való foglalkozás, illetve a közös családi megmozdulások is sok alkalmat adnak neki a mozgásra: náluk mindenkinek van kerékpárja és görkorcsolyája, amellyel remekül lehet szórakozni a hétvégéken. Ezen kívül szeretnek túrázni, úszni és búvárkodni, télen pedig síelni szoktak. Viki ugyan megérti azokat az anyákat, akik azt hajtogatják, hogy a gyerekek, a munka és a háztartás mellett nincs idejük önmagukra, de abban is hisz, hogy ami az embernek fontos, arra időt is szakít.

Kitartáshoz további tippeket itt találhatsz

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top