Életmód

Fussunk három csíkban!

Bár jó meleg nyár lett végre, mi tudjuk, hogy a sporttevékenységet a hõségben sem szabad felfüggeszteni. Ezért vannak a sportgyárak, akik mindenféle idõre fejlesztenek valamit. Mi az adidas ruháit próbáltuk ki.





40 fokban a leginkább izzasztó szabadtéri sporttal teszteltük a termékeket: futással. Ez ám a kihívás! Alanyaink: ClimaCool anyagú felső (rövidujjú, hogy jobban főjünk!), ClimaLite anyagú halásznadrág, és a szuper új ClimaCool futócipő.

Helyszín:
Margitsziget, futókör, kavics, beton

Hőmérséklet:
35 fok

Módszer:
Próbáljunk fent nevezett ruhadarabokban több kilométert futva megtenni (a táv végén önmagunk vonszolása is megengedett)!






Előfeltételezés:


Kicsit aggódtam a teszt elvégzése előtt, hogy hiába lesz a felső hónaljába és hátára elhelyezett hálós betét, a térd alá érő nadrág és a rövid ujj majd hőgutára kárhoztat, és a futókör mellé dőlve fognak ápolni ott sétáló kismamák és kutyagazdák. De sebaj, mert legalább a lábam szellőzik majd. Már csak azért is, mert hallgatva a figyelmeztetésre a cipőhöz egyetlen profi futócuccomat vettem fel, amely ugyan egy másik cég terméke, de olyan zokni, amely elvezeti az izzadtságot, és remekül szellőzik.





Tapasztalatok:


Felvettem a jó meleg ruhákat és a cipőt, aminek át lehet látni a talpán, mégis tartja a lábat, és elindultam. Az első furcsaság az volt, hogy a nadrág egyenes szabású lévén nem tapad az ember térdére, hanem beengedi a levegőt. És így még csinosabb is. Nagyon remek. Az oldalán futó három csík pedig hosszítja a combot, ami minden női sportteljesítmény alapja. És illik hozzá a fehér felső.

A ruhák meglepően jónak bizonyultak ahhoz képest, hogy szabását tekintve egyik sem kánikularuha. Ahogy azt már egy előző tesztben is beláttuk, ezek a fejlesztők tudnak valamit, és valóban jobb úgy suhanni a sziget körül, hogy az ember nem cipeli magával az izzadtságtól egyre növekvő súlyú pamutruháit, bár ez megfelelhetne egy súlyzós edzésnek. Hiszen a futás kardioedzés, arról nem beszélve, hogy így nem fröcsköljük le a mögöttünk jövőket.





Lássuk a cipőt! Bevallom, eddig nem igazán zavart az a dolog, hogy futócipőm az átlagnak megfelelő módon szellőzik. Most, hogy felpróbáltam az Adidas szellőzős modelljét, rájöttem: jó érzés, ha a sebességgel arányos erősségű szél fújja körül kimerült lábujjaimat és lábfejemet. Ráadásul épp azokon a helyeken, ahol arra a legnagyobb szükség van. Futás után a szintén szuper zokni épp csak nedves volt. Csak egy kifogásom lehetett: a szellőzés érdekében bizony áldozni kellett egy kicsit a kényelemből. Mivel a cipő feje szinte teljes egészében „átfújható”, ez a rész puhább a megszokottnál. Ehhez képest a lábat oldalról tartó fűzős rész kicsit hirtelen és hátrébb kezdődik (ezt mérésekkel nem igazoltuk, de ilyen érzés). Ez okozhat némi kényelmetlenséget. Nekem az vált be megoldásként, hogy sokkal lazábban kötöttem be, mint azt egyébként szoktam.





Végkövetkeztetés:


Ilyen ruhákban valóban élvezet a nyári szabadtéri mozgás is. Esőben persze nem ajánljuk a ClimaCool cipőt, hacsak nem szűrőként akarjuk alkalmazni! És persze ne feledjük el a sapkát és naptejet! Sajnos az utóbbit az Adidas nem gyártja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top