nlc.hu
Életmód
Jótékony erõ, szelíd gyógyítás

Jótékony erõ, szelíd gyógyítás

Már az ókorban felismerték, hogy a betegségek gyógyíthatók a tüneteket elõidézõ anyaggal. Európában kétszáz évvel ezelõtt Samuel Hahnemann orvos-gyógyszerész továbbfejlesztette ezt a gyógyítási módot, ezért itt õt tekintjük a homeopátia atyjának.




Nagyanyáink gyógynövényekből készítettek tinktúrát a betegségek orvoslására. Ma a technokrácia embere technikai kezelést igényelne, de a klasszikus Hahnemann-féle homeopátia, amely a „hasonlót a hasonlóval” elv alapján keletkezett, ennek némileg ellentmond. A módszer lényege, hogy egy mérgező vegyület, homeopátiásan elkészítve, javára válik a szervezetnek, ha nagyon kis mennyiségben adagoljuk. Ez közel áll nagyanyáink tinktúrás módszeréhez, mégis megbízhatóbban működik.

– A homeopátiás szerek készítésekor a növényi, állati, ásványi vagy vegyi eredetű anyagokat – pontos eljárási szabályok szerint – oldattá dolgozzák fel, majd ezeket fokozatos hígítási módszerrel (potenciálással) felhasználásra kész gyógyszerekké alakítják – avat be a titokba dr. Bandics István, a Hippokratész Medicentrum orvosi rendelő főorvosa, a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület egyik alapító tagja.

– Veszünk egy rész kiinduló anyagot, és összerázzuk kilenc rész desztillált vízzel. A decimális rendszerben ez az első hígítás, amit D-vel jelölünk. A centezimális hígítás jele C vagy CH, és minden hígítási fokozatot számmal látunk el. A decimális sorozatot például véve, ha a törzsoldat egy egységnyi részét hígítjuk kilenc egységnyi vízzel, a hígítás jele: D1. Ha ebből kiveszünk egy részt, és azt tovább hígítjuk kilenc rész vízzel, a jelzés D2 és így tovább. A hígítási foknak gyakorlatilag nincs határa. A hagyományos gyógyszertanban a hígítással egyre gyengébb lesz a szer, a homeopátia elmélete és tapasztalata szerint a hígítások és dinamizálások sorával az ellenkezője érhető el. A dinamizálást cseppfolyós halmazállapotban rázással, szilárd anyagoknál, poroknál dörzsöléssel érjük el. E műveletekben energia keletkezik. (A legendárium szerint erre Hahnemann úgy jött rá, hogy a kémcsövet, amiben hígított önkéntelenül hozzáütögette rugalmas, bőrkötésű bibliájához.) Vannak olyan fantasztikus hígítások, amelyekben már nincs is anyag, csak a belőle származó energia, amely az információt hordozza. Ezért is nevezik olykor a homeopátiás szereket emlékező, vagy információs gyógyszereknek.

Minden, ami a természetben létezik, felhasználható homeopátiás gyógyszerek készítéséhez. Szervetlen és szerves vegyületek, ásványi anyagok, kémiai elemek, sók, savak, szintézissel előállított vegyületek, vízben, etilalkoholban oldva vagy laktózra felvíve.

– A legtöbb szer alapanyagául növények, növényi részek szolgálnak, melyekből őstinktúra készül. A friss növényekből (sisakvirág, százszorszép, lándzsafű stb.) készülnek a szeszes kivonatok. Felhasználunk élő és nem élő állati testrészeket, illetve mikroorganizmusokat, állati eredetű váladékot (keresztes pók, viperaméreg), melyeket a feldolgozás elején sterilizálnak a gyártók. Nagyon fontos új készítmény a hidrogénből előállított hidrogenium. Legfőbb jellemzője, hogy energetizál és aktiválja a kreatív képességeket. Mániás depresszióban szenvedő betegemnél a hidrogeniummal kiváló eredményt értem el, pedig mindössze két cseppet használtam a nagy potenciájú szerből egy-egy kezeléskor. Engem nem a hit vezérel, azon már túl vagyok, én tudom, hogyan működnek ezek a gyógyszerek! Annak, hogy nem hit működteti ezeket a szereket, klasszikus példája, ha állatoknál alkalmazzuk. A lónak arról sincs tudomása, hogy gyógyszert kap, hát még arról, milyen típusút, mégis meggyógyul – állítja Bandics doktor.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top