nlc.hu
Életmód
Fájdalomcsillapítás gyógyszerek nélkül

Fájdalomcsillapítás gyógyszerek nélkül

A fájdalom bárhol, bármikor meglephet minket, otthon, munkahelyen, utazás közben. Sokan vannak olyanok, akik még erõs fájdalom esetén sem szívesen nyúlnak a gyógyszerek után, de ha be is vennénk valamit, lehet, hogy éppen nincs kéznél a megfelelõ szer.




Ilyenkor sem kell tovább szenvedni, a kémiai anyagokon kívül egyéb módszerekkel is lehet enyhíteni a fájdalmat. A kellemetlen, gyakran kínzó érzést az ellenségünknek tekintjük, pedig a fájdalom szervezetünk jó barátja. A betegségek többségében ugyanis ez az első jel, hogy testünk egyensúlya felborult, vagy sérülés ért minket. Ha a fájdalom nem lenne, ezek a betegségek észrevétlenek maradnának addig, míg visszavonhatatlan károkat nem okoznának.

A rendelkezésünkre álló alternatív fájdalomcsillapító módszerek segítségünkre vannak egyrészt abban, hogy enyhítsük a szenvedést addig, míg orvoshoz kerülünk, másrészről pedig az orvostudomány által hosszútávon nem csillapítható, krónikus fájdalmakat enyhíti. A kiválasztott módszer az orvosi kezelést nem helyettesíti, azzal párhuzamosan alkalmazható. A kiválasztott terápiát mindig egyeztesse orvosával!

A leggyakoribb fájdalmak enyhítésére többféle alternatív megoldás létezik. Ilyenek többek közt a reflexológia, az akupresszúra, a hideg-meleg borogatások, elektromos terápia alkalmazása, jóga, homeopátia. Segítségünkre lehet a gyógynövény-, és az aromaterápia. Emellett jelentős sikert lehet elérni a nevetés-terápiával, valamint tudatos, és ezáltal tudatalatti gondolkodásunk megváltoztatásával.





Reflexológia
: (talp- és kézmasszázs) könnyen és hatásosan alakalmazható bármikor, különösen a kezünkön, az ugyanis mindig „elérhető”. Számos könyv foglalkozik a reflexzónák kezelésével, így nem nehéz beszerezni egy útmutatóként szolgáló talp és kéz „térképet”. Ez az eljárás jó kiegészítője lehet az orvosi kezeléseknek és a megfelelő alkalmazás mellett komolyabb betegségek megelőzésében is segít. A reflexológia azon alapul, hogy talpunk és kezünk tükörképe testünknek. Megtalálható rajtuk az összes szervünk reflexzónája, melyekhez így könnyen hozzáférhetünk. A testen tíz energiazóna fut végig. Az ezeken lévő reflexzónákat nyomással, maszírozással befolyásolni lehet, ezzel javítva egészségi állapotunkon.

Akupresszúra: Testünkben az energia meridián vezetékeken keresztül áramlik. Mikor megbetegszünk, az ezeken átfutó energiában is zavar támad. Tehát, ha viszaállítjuk az „életerő” normális áramlását, akkor szervezetünkben is helyreáll az egyensúly és meggyógyulunk. Ezt az eljárást Kínában már több mint háromezer éve használják gyógyításra. Az akupunktúra elvei szerint működik, de itt nem tűket használnak a gyógyításra, hanem maszírozással, nyomással gyakorolnak ingereket a meridiánpontokra. Az akupresszúra otthon is hatásosan alkalmazható, miután megismertük a betegségünknek, a fájdalmat kiváltó elváltozásoknak megfelelő pontokat.






Masszázs: Számos masszázsfajtáról hallhattunk már életünk során, a közös bennük mindenképpen az, hogy mindegyik kezelés igazán jólesik, kellemesen ellazít és energiával tölt fel. Emellett van néhány fájdalomtípus (például a stressz okozta váll- és nyaki fájdalom), melyeknek a maszírozás az elsődleges igazán hatásos ellenszere. A masszázst társíthatjuk az aromaterápiával is, amennyiben a kezeléshez speciális olajakat használunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top