nlc.hu
Életmód
Fûszerezd az életed!

Fûszerezd az életed!

Egy finom fûszer mennyei ízt kölcsönöz a legegyszerûbb ételnek is, ám nem mindegy, hogyan – vágva, tépve vagy morzsolva, frissen vagy szárítva – használja. Útmutatónkból megtudhatod, miként csalogathatod elõ a legintenzívebb aromát.




Nem árt tudni, a friss fűszernövényeket másképp kell felhasználni, attól függően, hogy fás vagy lágy szárúak.

Fás szárúak

Ilyen a kakukkfű, a rozmaring, a zsálya, az oregano, a babér.

Előkészítés: Kösd őket kis csomóba, így egyben kiveheted majd az ételből. Ha csak a levelet szeretnéd felhasználni, könnyedén tépd le őket a szárról. Apríthatod mozsárban, de akár egészben is belekerülhet az ételbe.

Főzés: Lassú tűzön, sokáig kell főzni ezeket a növényeket, hogy kioldódjon az aromájuk. Ha az étel sütést, grillezést igényel, aprítsd vagy morzsold össze az ízesítésre szánt fűszernövényeket.

Tárolás: Szárításhoz lazán kösd össze a friss szárakat, és szellős, naptól védett helyen akaszd fel. Szárítás után mindig annyit tépj le belőlük, amennyit felhasználsz. Készíthetsz aromás olajakat is: zúzd össze a növényt, szórd egy kis üvegbe, önts rá olívaolajat, majd jól zárd le.


A menta, koriander, bazsalikom és kaportrükkökről itt olvashatsz.




Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top