nlc.hu
Életmód
Teszteltük a sztárok fittségét

Teszteltük a sztárok fittségét

Öt különbözõ életvitelû közéleti személyiség. Napjaikat próbák, fellépések, forgatások és folyamatos rohanás tölti ki. Ezúttal arra voltunk kíváncsiak, milyen kondíciónak örvendenek, ezért állapotfelmérésnek vetettük alá õket.

Tanulj tőlük te is!




A pörgős, aktív életet élő Zséda

Zsédenyi Adrienn az énekesnők éjszakázással, próbákkal és fellépésekkel teli életét éli. Október végén jelenik meg új lemeze, az állapotfelméréskor éppen gőzerővel zajlott az e körüli munka. „Érzem, hogy mostanában már megállj-t parancsol a szervezetem” – mondta Zséda a tesztelés előtt. Korábban rendszeresen sportolt, ám mostanában csak nagy ritkán jut rá ideje. Találkozásunkkor éppen azt fontolgatta, hogy személyi edzőt fogad. Mi megelőztük…

Állóképesség: Adrienn a 2000 méteres gyaloglás elején még kedvesen mosolygott, ám a végére kicsit elfáradt. Fittségi indexe átlagosnak bizonyult.
Erőtesztek: Az énekesnővel fekvőtámasztesztet, három fokozatú hasprés-tesztet és lábtolást végeztetett személyi edzőnk. Előbbiből 13 szabályosat tudott végrehajtani, ami jó kondícióra vall, lábtolásból 80 kg-os súllyal 10 ismétlést hajtott végre, ami a testsúlyához képest szép teljesítmény, hasizom-gyakorlatból pedig 40-et csinált, ami szintén jónak számít.
Hajlékonyság: Az ülő hajlékonysági teszt során kiderült – 55 cm-re tudott ráhajolni kinyújtott lábaira –, hogy alkatához képest ez a teljesítmény még fejleszthető.
Zséda szerint: „Most nagyon stresszes időszakban vagyok, nem a legjobb formámat hoztam. A jövőben szeretnék több időt fordítani az alakformálásra, azon leszek, hogy a novemberi lemezbemutató koncertemre alaposan felturbózzam magam.”
A személyi edző véleménye: Zséda mozgásán meglátszik, hogy gyakran van színpadon. Törékeny testalkatához képest jól teljesít az erőgépeken, rendszeres edzéssel gyors eredményt érhetne el. Kondíciója jelenleg áltagosnak tekinthető.
Tanács aktív életet élőknek: Kitűnő lehet az úgynevezett crosstréning, amely az állóképesség, a hajlékonyság-fejlesztés, valamint az alakformálás ötvözete.






A tevékeny kismama: Farkasházi Réka


A Barátok közt sorozatba hamarosan visszatérő színésznő egy 8 hónapos kisfiú boldog anyukája. Mivel még szoptat, ezért teljesítőképessége 70-75 százalékával dolgozhat. Réka 20 kilót hízott terhessége idején, állítása szerint már csak 2-3 kiló plusz van rajta, amit szeretne leadni. Jelenleg egy zenés darabot próbál, és babaszakácskönyvet készített Juga Veronikával.

Állóképesség: Réka az úgynevezett Ruffier lépcsőtesztet végezte el, amely során három percig kellett két egymásra helyezett szteppadról fel- és lelépkednie. A eredményt a mozgás előtt, a végén, illetve megnyugváskor mért pulzus alapján számolják, amely Rékának 13 lett (12-14 között a jó kategóriába esik).
Erőtesztek: Személyi edzőnk felmérte a terhesség és a szoptatás időszakában jelentősen elgyengülő hátizmok állapotát. Az evezés alsócsigán elnevezésű teszten kis súllyal dolgozott, hiszen ebben az időszakban így indokolt. 20 kg-mal 12 ismétlést tudott végrehajtani, amely átlagos eredménynek számít. A hármas fokozatú hasizomteszt a nem olyan régi terhesség miatt kicsit gyengébb eredményt hozott, Réka 12 szabályos gyakorlatot tudott végrehajtani. Lábtolásnál 70 kg-mal 12 ismétlést tudott megcsinálni.
Hajlékonyság: Átlagosnak bizonyult, 52 cm-re tudott ráhajolni kinyújtott lábaira.
Réka szerint: „Beni születése óta oda kell figyelnem, hogy ne terheljem túl magam. Most viszont újból kedvet kaptam az edzéshez, persze azt is tudom, hogy minden kezdet nehéz…”
A személyi edző véleménye: Réka gyengébb eredményei 8 hónappal a szülés után teljesen elfogadhatónak tekinthetőek.
Tanács kismamáknak: Szülés után kezdetnek állóképességi edzés, valamint a hát- és a hasizmok fejlesztése javasolt – kisebb súlyokkal és nagyobb ismétlésszámmal végezve.


Csisztu Zsuzsa, Kovács Lázár és Hadházi László kalandjairól»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top