Életmód

Telefon – nem csak tinilányoknak

Kipróbáltuk a Nokia villogó telefonját. Persze ennek is van komoly száma, mint minden Nokia modellnek, mégpedig a 3220, de a fenti név nem véletlenül ragadt rá!

A telefon nyugalmi állapotában egy visszafogott darabnak tűnik. Van ugyan a két oldalán két-két sokat ígérően elütő felület, de a mezei felhasználó ekkor még nem sejti, hogy ez az összesen négy pont mi mindenre lesz később, ha kapcsolatba lépünk valakivel, netán velünk próbál valaki kapcsolatot kiépíteni. Pedig nem árt gyanakodni.


Ekkor megszólal a telefon. A jó sok csengőhangból talán már kis is választottál egy neked tetszőt. A meglepetés most jön: a telefon a csengés dallamának ritmusára sárga és vörös színekben kezd vad villogásba. És nemcsak az elején, hanem az oldalán is! Fényereje olyan meghökkentő, hogy az egész táskát bevilágítja belülről. Ez persze igenis jó pontnak számít, hiszen azonnal megtalálod, és nem maradsz le egyetlen fontos hívásról sem. Ha viszont szerencsétlen módon nem kapcsoltad ki éjszakára, és valaki ekkor talál meg, a sötétben egész tűzijáték-jelenség zajlik le, ami kicsit megfélemlítő hatást tett ezen sorok írójára.

A villogás miatt a telefont az érettebb korúak (vagyis a már középiskolás kort elértek) közül csak magamutogató hajlamúaknak javasoljuk. Személyes tapasztalat viszont, hogy 11-12 éves lányok kifejezetten szeretnek villogni vele, jelen esetben a szó szoros értelmében. Persze a fényerőnek van még egy nagy előnye: a telefon alkalmas zseblámpaszerű használatra is. Ezt szintén sikerült kipróbálni.

De szakadjunk el a fényhatásoktól. Kis kedvencünk még sok minden, roppant fontos dolgot tud. Kezdjük is mindjárt a külcsínnél. A cserélhető előlapok a villogáshoz méltóan látványosak, és mindjárt hozzájuk illő témákat is választhatunk. Lássuk be, nagy könnyebbség, ha a telefon csomagban felajánlja a háttérkép, képernyővédő, csengőhang összeillő hármasát. Ezzel sem kell bajlódni.

Hogy kicsit a belső értékekkel is foglalkozzunk (bár ez bevallottan nem a készülék erőssége), mindent tud, amit nagyjából elvárhatunk egy ilyen telefontól. Fényképez, hangot vesz fel. Más kérdés, hogy infra és bluetooth híján a képeket csak e-mailben képes elküldeni, na de nem lehet mindent. Hogy villogjon is meg infrája is legyen?! Ne legyünk telhetetlenek.

Tapasztalataink szerint egyébként egy kicsi, könnyű, és könnyen kezelhető készülékről van szó, ami remek ajándék lehet prepubertás korba lépett lányainknak. Vagy akár magunknak, ha úgy érezzük, prepubertás korba léptünk. Jó villogást!

Fotók: www.nokia.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top