nlc.hu
Életmód
Eljött a Nõk Évszázada

Eljött a Nõk Évszázada

Régóta gyanús lehet, hogy az évezredes férfiuralom után a nõk következnek. A kemény és hideg fejjel irányított századok után elõbb-utóbb szükség támadhat némi nõies lágyságra.





De még csak nem is történelmi szükségszerűség, hanem az egyértelmű nőtöbbség miatt is „miénk” a következő század. Több nő él a Földön, mint férfi, és az egyre több nő egyre többet dolgozik és tanul, egyre többet keres, és egyre komolyabb gazdasági tényezővé válik.

Ebben az évszázadban kiderül, hogy az őskori ősöktől örökölt női tulajdonságok mire is jók nekünk, nőknek, a modern korban.


A férfiakénál például sokkal átfogóbb, sokkal nagyobb időtávlatokat felölelő gondolkodásunk tette mindig is lehetővé számunkra, hogy gondoljunk az utódok sorsára. A válási statisztikák másról sem beszélnek, mint hogy a gyerekek jövőjének gondja ma is a miénk. Manapság ráadásul egyetemre is szeretne járni az említett utód, ennek lehetőségét gyakran az anyjának kell biztosítania a számára.

Átlagosan 9 évvel tovább élünk, mint a „hímek”. Az evolúció folyamatainak logikája szerint leszármazottaink miatt erre szükség is van. Ám ebben a században egész más következményekkel jár a hosszabb élet, és más kötelezettségeket is ró ránk, mint régen. Szem előtt kell tartanunk a férfitárs nélkül leélt öregkori évek nagyon is valószínű lehetőségét, és anyagilag is felkészülni rá.

Férjeink szépen kidőlnek mellőlünk (mondja a statisztika), de addig is, egy nyugalmas, tévénézős estén is kiütköznek férfi és nő örökölt különbségei. Ha például egy férfi kinyitja a hűtőt, egyenként nézi végig a tárgyakat, hogy a sörét megtalálja. A nő viszont még szélesre sem tárta a hűtő ajtaját, máris átlátja, egyetlen pillantásra befogja a teljes felhozatalt, és szeme rögtön megakad a keresett tárgyon, esetleg közben még azt is végiggondolta, hogy ideje alaposan bevásárolni.

Holisztikus látásmódunk – a világ összefüggéseiben való szemlélése – persze a frigónál nagyobb horderejű problémákra is megoldást nyújt. Ez a tulajdonságunk pénzügyi területen kitűnően kamatoztatható. Hosszútávú befektetőként bizonyítottan sikeresebbek vagyunk, mint a férfiak, tehát a hosszú élet titka is, és a hosszú élet anyagi biztonságának titka is kezünkben van. Huszonegyedik századi szemléletünknek a jövő tiszta képén túl a lehetőségek felismerése is része kell, hogy legyen.

A Nők Évszázada zártkörű női netklubja éppen ezeknek a lehetőségeknek a felismerésében segít. A nokevszazada.hu weboldal fórumain egymással és szakértő tanácsadónőkkel beszélgethetünk ezer lehetőséget kínáló jövőnkről, közös problémáinkról, a nők rohamosan növekvő gazdasági szerepéről és az új pénzügyi „megatrendekről”.

Lépj be a Klubba, miután a nyereményjáték kérdéseire megfeleltél!






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top