Életmód

Csokidömping

A csokimikulások özönével talán csak a csokinyulak és -csirkék tudnak versenyre kelni. De már õk is csatát vesztenek, ha a csokimikulások mellé a szaloncukrok és más ínyencségek is társulnak. Kirándultunk egyet az idei dömpingben.





Idén nem vállalkoztunk arra, hogy a világ összes csokimikulását teszteljük. Még élénken élt bennünk a tavalyi gyomorrontás emléke, így hát úgy döntöttünk, a különleges és újszerű kakaóforrások felé orientálódunk.

Idén igen formabontó édességeket is választhatunk, ha december 6-án ilyesmivel kápráztatnánk el a gyerekeket. Van zöld Mikulás, rénszarvasarcú Mikulás, fára akasztható Mikulás-szerű lény. Emellett a karácsonyra sem csak szaloncukrokkal készültek a cégek, a Milka például egy sor téli finomságot dobott piacra, hogy most aztán biztosan kísértésbe hozzon mindenkit.

Kóstoljunk hát!






Kézműves csokimikulás

Az impozáns, sima és fehér csokiból készült Mikulásnak külön doboza is van, annak ablakán át tekintget a világra. A boltban sajnos nem volt könnyű olyan példányt választani belőle, ami ne lett volna összetörve, de ez valószínűleg inkább a bolt hibája.
A színe, és sajnos az íze is ugyanolyan sápadt, halványan a kartonpapírdobozban érkező pizza ízetlenségére emlékeztet. Inkább látványos, mint finom darab, bár a szakálla jó falat.

3 pont






Smarties rénszarvas

Külsőre a kedvencünk. Külön öröm, hogy a papír lehántása után a csokifigura is hűen követi a külső mintázatot. A sokatmondó csörgés pedig sok-sok Smartiest ígér. Az ígéretet be is tartják, a réni meglékelése után csak úgy ömlik belőle a csokidrazsé. Az íz tekintetében itt is megbicsaklott a dolog, a Smarties ugyan finom, a háza nem annyira.

3,5 pont






After Eight – a zöld Mikicsoda

Nem csak nyolc után fogyasztható a mentolos csoki kedvelőinek kedvence. Szintén igen látványos darab, illatos is, és az After Eight kedvelőinek nem okoz csalódást!

5 pont (ha valaki szereti a mentolt és a csokit egyben)






Milka – Festliche Weichnachts-Mandeln – avagy Karácsonyi Mandula


Hát ez az egyik az igazán különleges darabok közül. Kár, hogy a magyar neve csak icipiciben olvasható a zacskó hátulján. A benne levő drazsészerű valamik osztatlan sikert arattak körünkben, és még azt is rájuk foghatjuk, hogy egészségesek. Hiszen mindegyik egy egész szem mandula, amit először csokiba mártottak, majd fahéjas-kardamomos darált kekszbe hempergettek.
Nem szaloncukor, de mégis egy falat karácsony!
5 pont






Milka – Winter Star táblás csoki


Valószínűleg nincs túl sok olyan ember, aki valóban naprakészen tudná követni a Milka táblás csokijainak repertoárját. Így aztán jószerivel bármikor becsúszhat egy-egy különleges példány, anélkül, hogy észrevennéd. A Winter Star is ott van a sorban néhány hete, és érdemes észrevenni. Különösen fahéjrajongóknak ajánlott, hiszen a tábla tejkrémmel és fahéjas kekszdarabokkal van töltve.

4,5 pont






Kinder megaméretű meglepetésgömb


Abszolút kedvencünk egy hatalmas csokigömb, amelyben egy trükkös vonat van, ami még vetít is. A hozzátartozó diafilmben gyönyörködhetünk, miközben a nagy mennyiségű csokit elfogyasztjuk.

5 pont



Milka felakasztható drazsés figurák

Hárman vannak egy csomagban, és kedvesen vigyorognak. A fán is biztosan jól mutatnak. Arról nem is beszélve, hogy ők is kellemesen csörögnek, amit tapasztalt csokirajongók csokidrazséra utaló jelként értelmeznek. Nem is tévednek!

4 pont



Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top