Életmód

Lazulj el!

Nagy a hajtás? Az ünnepek elõtti stressz már végképp az idegeidre megy? Ráadásul a nap se süt, és hideg is van? Itt az ideje, hogy egy kicsit kényeztesd magad.




Embertől és a kimerültség forrásától is függ, hogy éppen mi az, ami jót tesz majd neked. De sebaj, a végeredmény számít, nem az, hogy hogyan érted el. Az eredmény pedig az ellazulás és a megnyugvás. Pihenni márpedig tudni kell, hiszen ha nem teszed, baj lesz a végén!

A kemény vonal

A szellemi fáradtság legjobb ellenszere a testi kimerültség. Ez lehet, hogy furcsán hangzik, de egy szellemi munkával töltött nap után nincs jobb lazító és kikapcsoló tevékenység, mint a testmozgás. Te mit szeretsz inkább? Egy konditerembe mész, és a súlyokat emelgeted? Részt veszel egy stepaerobik órán? Az aquafitnesst választod, vagy a szabadban futsz, akár esik, akár fúj? Bármelyik remek megoldás, biztosan elfújja az agyadból a kimerültséget.


Merülj el önmagadban!

Ha nemcsak a fáradtság, hanem a feszültség is kínoz, akkor neked találták ki a jógát, a pilatest vagy a relaxációt. Összpontosíts csak önmagadra, és merülj el gondolataid tengerében. Legyél egy kicsit önmagaddal, önmagadban, és máris rendezheted soraidat.







A testnek



Ha már eljutottál a kiegyensúlyozott fizikai és szellemi megterhelés szintjére, ajándékozd meg magad azokkal a dolgokkal, amiket szeretsz. Igyekezz legalább heti egy-két órát, ha teheted heti egy estét csak magadnak szentelni. Nézd meg kedvenc műsorodat, olvasd kedvenc könyvedet. A fő, hogy kényeztesd magad. Ilyenkor jön el az illóolajos fürdők, a gyertyák és az arcpakolások ideje.

Az illóolajak ugyanis nemcsak a testnek, hanem a léleknek is kedveznek. Ha fürdővizedbe cseppentesz egy kis narancsolajat, búcsút mondhatsz a téli depressziónak. Ha a levendulát választod, nyugodt álmod lesz, és a napi feszültségtől is megszabadulsz. Ha rózsa- vagy jázminillatba burkolózol, felejthetetlen élményre számíthatsz kedveseddel, és felfokozott érzékeiddel.

Az illatok persze nem csak olaj formában segítenek az ellazulásban. Karácsony közeledtével mindenképpen egyre több gyertya ég majd, legyen hát ez illatos. A szaglás, mint legősibb szervünk ösztöneinkre hat, így hát származzon bármilyen forrásból az illat, hatását érezni fogod! Az illatos, színes gyertyák látványa is ünnepi hangulatba ringat. Téli kedvenc lehet a vanília, a levendula, de finom illatú a narancsos-fahéjas is. Ez utóbbi már a karácsonyi sütik illatát idézi.

Ha társaságra vágysz, hívd meg barátnőidet, és főzzétek meg kedvenc ételeteket együtt, aztán kortyoljatok el a beszélgetés mellé egy pohárral az új ruhába öltözött Carolansből. A tejszínes, édes ital egész biztosan ellazít és felvidít, egy baráti este nélkülözhetetlen kelléke. Egészségedre!









Vegyél részt nyereményjátékunkban, és figyeld a folytatást!



• Ha a második, december 13-án induló játékban részt veszel, tiéd lehet az 50 ezer forintos vásárlási utalvány a Libritől.







• A harmadik játék január 3-tól pedig karácsony után is tud hatalmas ajándékkal szolgálni. Ha megnyered a fődíjat, kétszemélyes wellness hétvégén kényeztetheted magad a Budapest Hotel Reservation – wellness szállodák egész Magyarországon jóvoltából. Ráadásul a szállodáik közül te választhatod ki, melyikbe mennél szívesen. Budapest Hotel Reservation – Foglaljon helyet nálunk!






• Természetesen minden játék húsz szerencsés nyertese megkóstolhat egy üveggel az új palackba öltözött Carolansből.






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top