nlc.hu
Életmód
9 rossz ok az evésre

9 rossz ok az evésre

Veled is megtörtént már, hogy befaltál egy tábla csokoládét, és utána úgy érezted, na, ezt nem kellett volna? És az, hogy csupán unalomûzésbõl ettél? Ennek okait, mint oly sok mindent, a lélekben kell keresnünk.





Kutatók le is merészkedtek lelkünk legmélyebb bugyraiba, hogy ezáltal Te is legyőzhesd rossz szokásaidat.

1. Immunrendszer-erősítés

Valami nem stimmel, rossz a közérzetünk, és testünk negatív jelzéseket ad le. Mit teszünk ilyenkor? Legtöbben felrántjuk a hűtő ajtaját vagy könyékig belebújunk a bonbonos dobozba, így akarjuk tudattalanul is pótolni a napfényhiányt, elűzni a fáradtságot, orvosolni a náthát. Testünk érzésekkel beszél hozzánk, csakhogy nekünk értenünk kellene a nyelvét. Változz Sherlock Holmesszá, és nyomozd ki, mi a gond veled. Attól, hogy befalsz három, csokimázzal bevont Túró Rudit, még nem fogod abbahagyni az orrfújást!


2. Jutalmazás

Mert megérdemlem! – közöljük olykor magunkkal, és azt hisszük, hogy egy húzós nap után a sajtos-tejfölös lángos hatása nem is fog látszani a fenekünkön, hisz mi annyira jól teljesítettünk, átsegítettük az idős nénit az úttesten, jól megmondtuk a magunkét a kancsal kolléganőnknek, és hoztuk az előírt tervszámokat. A szép még szebb lesz, a nehéz könnyebb, a pihenés meg lustálkodás – mert jár nekünk. Ám ugyanilyen kényeztető élményben részesítenénk magunkat egy élményfürdővel, vagy ha elmennénk a kedd esti salsa órára.


3. Élvezetkeresés

Ugye tudod, hogy kik vásárolják a legtöbb édességet? Mi, nők vagyunk a potenciális Gombóc Artúrok, hisz az élvezet jegyében adják el nekünk a „csodás” csokikat. Ha megnézel egy reklámot, az az érzésed támad, hogy ha beveszel egy kockányi mogyorósat, máris átjár a kellemes borzongás, és nem csak a szádban lesz orgazmus… De mit szólnál egy másik mozihoz? Hagyd az egészségtelen műélvezeteket másra, inkább nézz meg egy filmet, vagy ha nagyobb izgalmat keresel, próbáld ki az ejtőernyős ugrást.


4. Unalom

Hét közben pörgünk, mint a mérgezett egér, aztán hétvégére lelassulunk, mint a közel-keleti béketárgyalások. Ezért unalmunkban békés tempóban falatozni kezdünk. De nem is kicsivel eszünk többet, hanem átlagban két és félszer annyival, mint egy átlagos csütörtökön. Bambulás a tévé előtt, egy hagymás-tejfölös chipset tartalmazó zacskóval a kézben, ugye nem kizárólag a Bridget Jonesból ismerős jelenet? Tessék szépen felállni a karosszékből, mert egy kis mozgás mindenkinek kell! Inkább tornázz egy kazettára, és meglátod, az unalomnak nyoma sem marad!

A további öt okért kattints ide»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top